Søndag den 21. marts

af Anna Skyggebjerg den 21. marts 2010

I dag har jeg læst et skønt citat af Karen Meazen Miller, amerikansk forfatter og Zen-buddhistisk præst. Hun siger, at en mor kan finde alting, bortset fra et øjeblik til sig selv:

Finding calm in the midst of fury, finding inspiration in the midst of despair, finding strawberry jam sandwiched between the sofa cushions, finding the splinter between two gentle toes. Moms can find anything in a pinch, except a moment for themselves.

“Det ska’ bli’ løvn”, tænkte jeg. Og fandt “Hele 3 ting”, der i dag har givet mig stilhed og nærhed. Både med børnene og med mig selv.

1

At bage pebernødder med Elise. Det er ofte netop, når vi laver noget sammen, når vi hengiver os til noget uden for os selv, at jeg kommer nærmest hendes selv. For det er, når situationen ikke kræver intimitet, at hun giver den frivilligt.

2

At sidde i Jacobs seng og dele nogle af pebernødderne med ham. Og høre hver eneste pebernød få nyt liv, fordi den ligner en dinosaur, en hund, Gimli fra “Ringenes Herre” eller Hagrid fra “Harry Potter”.

3

At sidde i min blå stol og netop ikke se alting i alting, men bare se hver enkelt ting, som det den er. Hverken mere eller mindre.  Meget Zen!

For eksempel denne smukke, smukke blomst:

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Louise Klinge 22. marts 2010 kl. 11:30

Sikke en god god pointe – at skabe de nærende stunder, der beriger dig, i det, der ér. Dvs. beslutte sig for at blive opladt af den hverdag, man lever i, i stedet for at drømme sig hen, hvor græsset er grønnere. Vi er jo skabere af vores liv og ved at beslutte os for at suge livet ind og få næring – ja, så sker det.

Gitte 22. marts 2010 kl. 12:12

Du har så evig ret. Tak.

Tina 23. marts 2010 kl. 21:28

Kære Anna
Hvor finder du dog al den læsning om Zen? Har du det i reolen eller…?
Jeg er igang med sidste del af “Spis, Bed, Elsk” (ja, altså, jeg har valgt den på dansk) og den er absolut fantastisk. Jeg tænker lidt på det, forfatteren skriver med, at hun er uenig med sin ven i, at man ikke bare kan “shoppe en religion”… Har aldrig været troende på nogen måde – og dog, jeg har altid troet på, at der var noget større og glædeligt undret mig over det finurlige og underfundige, der ligger i de situationer, hvor man tænker “I’ll be damned om ikke det virker som om, “nogen” har hjulpet mig…”… Så faktisk, hvis jeg skulle shoppe en religion, så ville det blive Budisme – netop fordi den er så ulig alle de religioner, der bekriger andre mennekser og ønsker at omvende dem ved at missionere; den er bare ganske fredsommelig og ønsker det bedste for alle – og så er den god til at motivere til indre ro og balance. Måske bliver jeg ikke sådan rigtig budist, men…jeg vil gerne kende noget mere til den indre ro og balance, den fokuserer så meget på – fx via meditation.

Mange hilsner

Tina

Louise Klinge Nielsen 5. april 2010 kl. 20:12

Kære Anna,
Jeg fik lyst til at svare på Tinas fine indlæg, hvor hun bl.a. søger mere inspiration ift. meditation, men hun har ikke nogen blog – og har ej heller oplyst et efternavn. Hvis du kan skrive til hende, vil du måske videresende følgende?:

Kære Tina. Så dejligt at læse om dine gode refleksioner omkring religion på Annas blog. Jeg har i mange år brugt en meditation, inspireret af Mads Brønsted, der er ‘sjælsterapeut’, som jeg har været utrolig glad for. Den giver ro, balance, overskud – alt det der skabes, når vi er i kontakt med vores indre. For mig at se, behøver man ikke meditere for at skabe den kontakt – det sker for de allerfleste mennesker i deres hverdagsliv. Meditationen er imidlertid en fantastisk facilitator for den tilstand af indre kontakt – og dermed kontakt med helheden, da jeg tror, at vores inderste er forbundet med alt liv. Derfor får man efter endt meditation fornyet overskud til at møde omverden med glæde og styrke. På min hjemmeside kan du se meditationen, hvis du har lyst: http://www.holdaf.dk/inspiration/oevelser/meditation.
Venlige tanker fra Louise Klinge Nielsen

Anna Skyggebjerg 5. april 2010 kl. 20:40

Kære Louise, Tak for dit svar på Tinas kommentar. Jeg har hendes mail-adresse – og sender hende lige i denne retning.
Tak også for din inspirerende hjemmeside!
Kh,
Anna

Skriv en kommentar