Søndag den 24. maj

af Anna Skyggebjerg den 24. maj 2009

1

I dag har været endnu en nattøjsdag, hvor vi har tullet rundt og gjort stille ting.  Da jeg puttede Jacob, og vi snakkede om dagen, sagde han, “Jeg elsker, når vi laver noget ved siden af hinanden, som da du læste og jeg tegnede og far drak kaffe. Det er zen.” (Jeg lyver altså ikke; han sagde lige præcis sådan). Det fjernede øjeblikkeligt min dårlige samvittighed over, at vi ikke kom på Zoologisk Museum, og følelsen af, at vi har været for dovne. Vel har vi da ej været dovne. Vi har bare levet fuldkommen efter Lao Tzu’s principper:

Do nondoing,

Strive for nonstriving,

Savor the flavorless,

Regard the small as important,

Make much of little.

2

Blandt dagens andre små, vigtige ting var også synet af Søren, Jacob og Chilli, som sad i sofaen under et ternet tæppe og så kampen FCK mod Esbjerg. At det var FCK mod Esbjerg var vigtigt for mange, for den kamp kunne afgøre, hvem der bliver danske mestre. Men det var ret tydeligt, at den for Søren, Jacob og Chilli var vigtig af helt andre årsager. Det var selve det, at sidde der i sofaen sammen, der var hele pointen.  Åh, hvor jeg elsker det syn!

3

Her til aften har jeg gjort noget, jeg gør for sjældent. Jeg lukkede dørene til soveværelset, satte mig i sengen og kiggede i en helt særlig bunke med udklip og kataloger, som jeg har liggende. De er alle billeder af mine inderste drømme. Og det gør mig godt, at minde mig selv om dem ind imellem. Også selvom nogle af dem måske aldrig går i opfyldelse. For eksempel at sidde i en af de her stole og drikke te og kigge ud over vand og bjerge. I den anden skal Søren sidde (eller måske George Clooney, hvis han alligevel lige er på de kanter?):

lexington-zen-013

Skriv en kommentar