Søndag den 27. september

af Anna Skyggebjerg den 27. september 2009

1

Elise har været med Ungdomsskolen til Adventure-race, hvor hun har løbet, kørt på mountainbike, sejlet kano, svømmet i havet og gjort andre ting, som hun elsker. Hun kom lykkelig og Zen-fyldt hjem. Og med en præmie: En tebirkes for at komme på sidstepladsen!

Tebirkes

2

Jeg er langt mindre adventurous end Elise. Ikke så vild med fysisk aktivitet, men derimod meget vild med alt, hvad der har med te at gøre. På vedholdende opfordring af Jacob afholdt vi i eftermiddags Afternoon Tea med sandwiches og hjemmebagte scones.  100% Zen!

Ved samme lejlighed skiftede familiemedaljen ejer. Jeg slog på tekoppen og holdt en højtidelig tale, hvor jeg videregav medaljen til Jacob for hans initiativ med te-ritualet, som jeg jo godt ved, at han har insisteret på, ikke fordi han selv elsker det, men fordi han ved, at jeg gør. Den slags uselvisk tænken-på -familien skal honoreres prompte!

familiemedaljen og tilhørende engel

3

Derudover er dagen gået med læsning for Jacob. Vi har i dag sat personlig rekord i højtlæsning, fordi vi simpelthen ikke kunne lægge bogen fra os. I 3 timer tror jeg, vi har læst. Og da læsning er en af vore bedste veje til Zen, har vi  selvfølgelig nydt det. Men nu er jeg også træt og hæs – og dagen er gået. Det har fået mig til at tænke på Anne Morrow Lindbergh, som meget klogt har observeret, at det ikke kun er de trivielle småting, der stjæler tiden (hvilket man jo har “tilladelse” til at ærgre sig over).  Det er også de væsentlige ting, der tager tiden, så man ikke har nogen tid alene til at finde sig selv:

“For it is not merely the trivial which clutters our lives but the important as well.”

Skriv en kommentar