Søndag den 28. februar

af Anna Skyggebjerg den 28. februar 2010

Special for you, ma’am: Hele 22 ting!

Nej, jeg skal nok lade være med at opremse “Hele 22 ting”, jeg er taknemmelig for. Eller hele 22 ting, der har gjort i dag særlig. I stedet vil jeg fortælle om den liste med “Hele 22 ting”, jeg skrev i aftes. Det er lidt langt, men…  Here comes:

Jeg sidder i sengen ved siden af Søren. Jeg har lige læst i min bog, lægger den til side og trækker vejret i bund. Eller rettere: Det gør jeg ikke. Jeg prøver, men kommer til at hoste, som jeg altid gør, når vejrtrækningen sidder oppe i halsen, og jeg prøver at få den dybere ned.  Jeg kan heller ikke sidde stille; jeg er urolig. Også indeni dirrer alting. Og tankemylder er ved at tage magten helt fra mig. Jeg har det faktisk så elendigt, at jeg kommer til at tude, da Søren spørger, hvad der er galt. For jeg ved ikke, hvad der er galt. Det er ligesom bare…det hele.

Der var ingen Zen overhovedet. Der var bare kaos.

Men: Så huskede jeg på min metode til tankemylderkontrol. Og den virker. Derfor vil jeg gerne give den videre. For selvom mit niveau af selvmedlidenhed nok gør mig til noget helt særligt, så ved jeg, at tankemylder ikke er noget, der særligt er for mig.

Jeg skrev en liste med overskrifter på alle de ting, der poppede op i mit hoved og forhindrede indre ro. Det hele. De store ting og de små ting. Og da jeg mente, jeg var færdig med listen, tvang jeg mig til at skrive tre ting yderligere. For en del af pointen med denne øvelse er at udtømme emnet helt og aldeles. Go all the way.

Da det hele (og lidt til) var skrevet ned, kunne jeg lægge listen  fra mig og – ta-daa! – trække vejret i bund og falde i søvn.  For nu var tankerne uden for mig og der var til gengæld ro indeni. Forskellen var overraskende – og det er den hver gang. Der er en verden til forskel på at mærke et stille center indeni og at mærke en sværm af tanker, der flakser.

Jeg har besluttet, at jeg i morgen vil kigge på listen igen  – og se, om der er noget, jeg kan gøre (som i: handle frem for at tænke) for at forkorte listen over tanker, der tager min indre ro og forhindrer Zen.

Og så bare for at der skal være et billede i dette blogindlæg, er her et billede af et lotusblad, som jeg tog for 4 år siden, da jeg boede på Bali. Sjovt nok var der aldrig problemer med tankemylder og mangel på Zen dengang…

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

FruGosch 1. marts 2010 kl. 11:27

Søde Anna
Sender dig kærlige knus og mange tanker. Jeg er også i et lille hul, i dag, humørmæssigt. Og jeg har fornemmet dig være ditto, nogen tid. Måske siden det rådne forlag ikke ville udgive din bog. Måske også noget med årstiden, den lange omend smukke vinter….? Måske så meget andet….

Godt du har Søren. Godt du giver dig selv lov og plads til at have det, som du har det. Du master-of-zen-kvinde! Alle har lov at være kede af det nogle gange. Og heldigvis kommer der bedre dage. Tak fordi du deler.

Kærlig hilsen R

Gitte 1. marts 2010 kl. 15:29

Tak for du deler den inspirerende lille øvelse. Jeg har osse været noget sprød i betrækket disse dage, og for mig er der en sammenhæng med at det er fuldmåne. Som om den kaster sit lys ind i hele mig og lyser alle de fjerneste og mørkeste rodede hjørner op. Så kan jeg se hvad der skal “cleares”, rense ud og komme videre.

Dorte 2. marts 2010 kl. 15:34

Det lyder som et super redskab – især det med at tvinge sig til at skrive tre ekstra ting for at få tømt helt ud… Og når der virkelig var 22 (!) ting inde i dig kan jeg godt forstå der var kaos og uro og at det var umuligt at trække vejret og sove. Din stakkel!
KH Dorte

Skriv en kommentar