Søndag den 9. maj – Mors Dag

af Anna Skyggebjerg den 9. maj 2010

Det er Mors Dag: En dag, hvor vi fejrer moderskabet og de glæder, det giver. Men også en anledning til at reflektere over de vilkår, som denne verdens mødre lever under:

1

Hvert minut dør en kvinde i forbindelse med fødsel.

2

En ud af tre kvinder i verden har været udsat for overgreb som vold og voldtægt. En ud af fire har været udsat for overgreb, mens hun var gravid.

3

Når der mangler mad, er det mødre og børn, der rammes hårdest. For de får sidst.

(Kilde til alle 3 punkter: FN)

Hvis du er i en position, hvor du kan undvære penge, så kan du hjælpe en mor.

Organsationen Maternity Worldwide kæmper for at nedbringe mødredødeligheden for gravide og fødende kvinder i Afrika. Du kan støtte deres arbejde via deres hjemmeside – og som tak modtage en screensaver af den verdenskendte kunstner Olafor Eliasson. Klik her.

Hos Unicef kan du donere for eksempel en nøddeblanding, der kan redde et underernæret barn. Klik her.

http://archive.student.bmj.com/issues/03/04/news/images/pregnant.jpg

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Karina 10. maj 2010 kl. 16:09

Jeg plejer ikke at købe gaver til min mor på Mor´s dag, da jeg hellere vil overraske hende en hvilken som helst anden dag med en gave, en buket blomster eller en invitation til en oplevelse. Men da jeg blev gjort bekendt med Maternity Worldwide, kunne jeg pludselig se det fornuftige i, at markere Mor´s dag. Derfor har jeg støttet denne sag. Jeg kan i det hele taget godt li´ tanken om, at vi kan markere sådan en dag, ved at hjælpe andre mødre, som ikke er så priviligeret som du og jeg, -det gør i mine øjne pludselig dagen smuk og betænksom på en hel anden måde..

Kærligst, Karina

Anna Skyggebjerg 10. maj 2010 kl. 16:25

@Karina: Enig!!

Skriv en kommentar