Søndag den 13. december

af Anna Skyggebjerg den 13. december 2009

Zen og samling

1

Jeg synes ethvert barn bør have en samling. Fordi en samling samler en flosset bevidsthed. Man bliver stille indeni, når man fordyber sig i sin samling. Og det gode er jo, at den kan bestå af næsten hvad som helst: Sten, strandskaller, mønter, frimærker, sukkerposer eller skruelåg.

Jacob samler på Pokémonkort. Og i dag, da vi skulle have ro på efter en gang juleshopping, sad vi sammen og studerede hans skatte. Der er 298 i alt, viste det sig. Sirligt sat ind i en mappe (bortset fra yndlingskortene, for de må ikke komme med i skole). Og han fortalte og fortalte om ting, som jeg ikke forstår. Men jeg – og han -  forstår pointen: Det er godt at have en samling. En samling er en kilde til Zen.

2

Elise har ikke længere nogen samling. På noget som helst! Hendes værelse roder helt utroligt igen, og vi har derfor i dag været igang med at smide ud og organisere. Hun er ikke helt færdig endnu. Jeg har igen-igen gentaget mit mantra: “Orden er afgørende, hvis en stresset bevidsthed skal stilnes, så Zen får en chance for at indfinde sig. ” (Selvom jeg sagde det på en lidt anden måde.)

Jeg har lige sat en kop te og en tallerken småkager ind til hende, og hun sagde, “Det var godt, du fik mig igang med det her. Jeg elsker mit værelse, når det ikke roder.” Zen er på vej!

3

I “Zen for mødre” skriver jeg om noget, jeg har lært af Sarah Ban Breathnach: At man kan lave en illustreret logbog over sine drømme.

I al sin enkelhed går det ud på at samle magasiner, reklamer, feriekataloger og andet med skønne billeder i og at klippe de billeder ud, som man bliver glad af at se på, eller som trigger ens drømme.  Den logbog, der kommer ud af det, fortæller noget vigtigt om ens drømme. Og dem skal man som bekendt tage alvorligt (hvem skulle ellers?).

Ved at lave en illustreret logbog fandt jeg ud af, at jeg drømmer om en skihytte. Jeg har godtnok aldrig i mit liv haft et par ski under fødderne. Men jeg drømmer alligevel om en skihytte. For jeg elsker stilen og jeg  forbinder det med Zen at sidde der i stilheden og drikke varm kakao.

I dag har jeg næsten fået realiseret min drøm: Jeg har foræret mig selv nogle puder til soveværelset. Søren har foræret mig et uldent tæppe. Og nu ligner soveværelset fuldstændig min drøm om en skihytte! Jeg er noget nær lykkelig.  Og har slet ikke tid til at blogge, for jeg skal hen i skihytten med den der kakao.

Min skihytte!

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Annamette 14. december 2009 kl. 14:04

Åh Colorado. Jeg vil med i din skihytte.

Det Lille Spørgsmål 14. december 2009 kl. 22:02

Jeg elsker skihytter, har en gammel skibums i bagagen og har set en del skihytter, og jeg elsker idéen om at tage hytten med hjem til sig selv. Det næste jeg kommer til at tænke på er røde kinder og langt undertøj efter en hel dag udenfor med frost i kinderne. Det bliver ikke meget mere zen, og jeg vil sende dig en kærlig tanke, når jeg tager af sted til den schweiziske udgave i janaur: et chalet… Du fortjener at komme med for det ville virkelig blive værdsat af en zen-specialist som dig…

Kh
Lykke

Anna Skyggebjerg 14. december 2009 kl. 23:45

“Et chalet”… Alene ordet! Jeg kan høre, hvor dejligt det er. Tak fordi jeg må komme med, Lykke!
Kh,
Anna

Skriv en kommentar