Søndag den 13. september

af Anna Skyggebjerg den 13. september 2009

I dag er det mig, der har fået en uventet nattøjsdag. Den kunne jeg nu godt have undværet, for den skyldes halsbetændelse – og jeg er fristet til at sige, at de 3 bedste ting, der er sket i dag er: Penicillintablet nr. 1, 2 og 3.

Men så alligevel ikke…

1

Det gode ved at være (moderat) syg er, at der pludselig strømmer omsorg i ens retning. Da jeg lå i sengen, kom Jacob og spurgte, om ikke han skulle sætte sig ved siden af mig og være min skytsengel. “Skytsengel. Nu med gameboy!”, sagde han. Så der lå jeg med min helt egen skytsengel og naturligvis Puttepatruljen, som altid tropper op, når et familiemedlem er skidt tilpas. Så er det jo ren zen at ligge til sengs.

2

Man kan ikke læse hvad som helst, når man er syg. Selvom tiden er der. Lange, svære tekster siver ikke ind. Men noveller om Mumitroldene, det er til gengæld helt perfekt.  Jeg læste historien “Hemulen som elskede stilhed” – og kom faktisk til at tænke på blogindlægget fra forleden om den ideologi, at børn absolut skal “gå til noget”. Jeg tror, der er mange børn, som kan identificere sig med Hemulen, som elskede stilhed:

“Du er alene og har ikke noget at lave,” sagde de andre Hemuler venligt. “Så det kan godt kvikke dig op at hjælpe lidt til og være sammen med andre mennesker.”

“Ja, men jeg er aldrig alene,” prøvede Hemulen at forklare. “Det når jeg aldrig. Der er så mange, som vil kvikke mig op. Undskyld, men jeg ville så gerne…”

“Det er godt,” sagde familien og klappede ham på skulderen. “Sådan skal det være. Aldrig alene, altid på farten.”

Hemulen klippede videre og drømte om den store vidunderlige, rolige ensomhed (…).

3

Elise er ikke nogen Hemul. Hun har i dag været på kajaktur med Ungdomsskolen og nydt hvert sekund. Men hun var TRÆT, da hun kom hjem. Under middagen talte vi om, at det jo er rigtig godt, hun kan lide sport, men at hun også skal lære at mærke efter og respektere, når krop og sjæl har brug for pause.  Det tog hun til sig. Og efter at have krammet Chilli stod den på bad, smoothie og … Askepot-film. Zen kan have mange former.

Elise med Chilli efter kajak tour-de-force

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Randi Glensbo 13. september 2009 kl. 22:28

Halsbetændelse – øv! Så lyder det straks meget bedre med den forebyggende nattøjsdag Jacob havde forleden. Det skulle være en menneskeret at ha’ sådan en dag i ny og næ.
Jeg ønsker dig god og snarlig bedring og så skal du ha’ tak for, at du via din blog hjælper mig med at huske på, hvad der er vigtigt i livet!

Det Lille Spørgsmål 13. september 2009 kl. 23:34

Rigtig god bedring. Og endnu en gang tak for din zen-inspiration, er især optaget af, hvordan du ved dette fokus også giver noget meget værdifuldt til dine børn. Det vil jeg lade mig inspirere af, man kan jo lige så godt starte i en tidlig alder (16 mdr.;)

Kh
Lykke

Dorte 14. september 2009 kl. 07:49

God bedring. Der er da altid noget at du har så godt selskab :-)
Dorte

Annamette 14. september 2009 kl. 11:42

Tak fordi du mindede mig om Hemulen, ham har jeg brug for i dag som inspiration. Og tak fordi du giver din zen videre, det kan man mærke heelt ud på Amager. Og hvor er Elise smuk på det billede ;-)

God dag og god bedring
fra
Annamette

Skriv en kommentar