Søndag den 11. januar

af Anna Skyggebjerg den 11. januar 2015

Jeg er ikke så aktiv på bloggen i disse dage. Det er fordi, jeg går rundt og leder. Efter en ny stemme til det nye år. Det tager  sin tid!

Digteren T. S. Eliot har sagt det finest, at ordene fra sidste år tilhører sidste års sprog. Og det kommende år venter på en ny stemme:

For last year’s words belong to last year’s language and next year’s words await another voice. (T.S. Eliot)

Eller sagt lidt mere nede på jorden: Jeg skal skrive en ny bog. Derfor skal jeg finde en ny stemme. Og jeg vil gerne finde den inden på lørdag, for da tager jeg to uger i skriveskjul. Og tænk at have alle de timer til min rådighed, men ingen stemme? Tænk, ikke at have en fortælling, der vil fortælles? Eller tænk, at have en fortælling, der gerne vil fortælles, men intet sprog at fortælle den i? Tænk at komme hjem efter to uger og sige, “Lækkert hotel! Super morgenmad! Men jeg fik ikke skrevet noget som helst. Spild af penge. Har I haft det godt?”

Det skræmmer mig. Derfor leder jeg.

Hotellet, hvor jeg skal bo, ledte jeg også længe efter. Ægtefælle gav mig den julegave, at jeg kunne tage på hotel i to uger. Så jeg gav mig til at lede alle vegne. Gran Canaria (varme!). Barcelona (kultur!). England (te og kage!). Norge (natur!). Og så… så gik det op for mig, at jeg aller helst ville til Aarhus. For at bo på mit yndlingshotel, hvor jeg ved, der er ro, æstetik, stabil netadgang – og lækker morgenmad. Og fordi jeg flottede mig: Badekar! 

Jeg er blevet lovet udsigt til gårdhaven:

{ 6 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Betina Petrucelli 12. januar 2015 kl. 20:55

Anna, din Ægtefælle lyder som en fantastisk ægtefælle.

Anna Skyggebjerg 12. januar 2015 kl. 20:58

Tak, Betina. Ja, han er i særklasse! Jeg er til gengæld i en anden særklasse: Jeg er en, som har brugt flere måneder på at gøre et brev til dig færdigt. Og det er stadig ikke færdigt. Men det bliver det! I promise!
Knus,
Anna

Carportognoia 12. januar 2015 kl. 22:03

… og altid oversete Århus takker for interessen. Godt du kommer.

Betina 12. januar 2015 kl. 22:31

Fantastisk ;-) Og dejlig by at være i skriveskjul i øvrigt. Har selv været løbende i “uddannelsesskjul” igennem 2 år i dejlige Århus – dog på et noget andet hotel med udsigt til en helt anden slags gårdhave! MEN jeg nød roen og mit eget selskab efter endt skoledag :-)

Tania 12. januar 2015 kl. 23:16

Og hvad så hvis du ikke får skrevet noget. Du har så til gengæld boet på det skønne hotel og sikkert fået masser af zen. Jeg er dog sikker på at sproget kommer til dig. God tur.
Tania

Betina Petrucelli 13. januar 2015 kl. 00:46

Du er sød, Anna. Det er nok.

Skriv en kommentar