Søndag den 26. maj

af Anna Skyggebjerg den 26. maj 2013

Undskyld mit fravær. Der kom arbejde i vejen. Jeg skriver jo på et foredrag om at være introvert. Som jeg skal holde for 300 mennesker. Hvis du synes, det lyder som en komplet selvmodsigelse, har du helt ret!

Så ikke nok med at jeg forbereder mig ved at skrive alting ned. Jeg taler også højt med mig selv, så jeg ved, hvor lang tid, det tager at sige det, jeg har skrevet. Og for at øve mig i ikke at få en stemme som miss Piggy og et temperament som Kæk. For når jeg er nervøs, har Kæk det med at komme susende og overtage scenen med sine friskfyragtighed. Og ofte med miss Piggys stemme.

Jeg har så megen sympati for Lisa Simpson, en af verdens andre introverte. Se bare  her: Endelig møder Lisa en dreng. Og hun siger til sig selv, at nu skal hun huske at være cool. Og hvad kommer så ud af munden på hende…  (Må jeg lige tilføje, at jeg altså aldrig er besvimet under et foredrag!)

{ 13 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Katja 26. maj 2013 kl. 18:21

6

Katja 26. maj 2013 kl. 18:23

Så du Her er mit liv med Niels Olsen i fredags? Alle, der kendte ham, sagde, at han’gemte sig på sit værelse’ nårhan ikke var på. Jeg tænkte bare: warv! En introvert i en ekstrovert performer-rolle. Det er muligvis det, der gør ham så god!

Luise 27. maj 2013 kl. 10:36

Du kender sikkert allerede Susan Cain som har skrevet “Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking”. Jeg har ikke læst bogen, men jeg synes hendes Ted talk er fantastisk http://www.ted.com/talk/susan_cain_the_power_of_introverts.html. Held og lykke!

Ditte P 27. maj 2013 kl. 18:56

Skrive alt ned, der skal siges – tjek. Øve mig i at sige det højt for mig selv – tjek. Tjekke hvor lang tid det tager at sige det – tjek….

Anette 28. maj 2013 kl. 06:46

Sådan gør jeg også. Skriver ned, siger højt, tager tid. Jeg oplever også, at netop den forberedelse gør, at jeg af og til – ikke tit, men alligevel – kan træde ud af forberedelsens ramme. Det bliver SÅ godt med de 300!

Anna Skyggebjerg 28. maj 2013 kl. 21:48

Tak! Jeg synes i hvert fald, jeg gør hvad man kan. Og når andre gør det, plejer jeg jo selv at mene, de ikke kan bebrejdes noget…

Anna Skyggebjerg 28. maj 2013 kl. 21:49

Ja, den bog er fantastisk! Og hendes TED-Talk om muligt endnu bedre. Tak fordi du linker til den. det burde jeg vist egentlig selv have gjort for længst…

Anna Skyggebjerg 28. maj 2013 kl. 21:51

Jeg så det ikke. Men det er faktisk en virkelig interessant tanke med den introverte entertainer. Introvertheden kan sagtens ses som både en stor udfordring og en stor styrke, synes jeg. Fordybelsesevnen, roen, et rigt indre liv… Ikke dårlige karaktertræk for en skuespiller.

Anna Skyggebjerg 28. maj 2013 kl. 21:55

Jamen, altså, se nu der et rod af svar, jeg har skrevet…. Jeg troede lige, jeg havde været så smart. Undskyld til Anette, Lise og Katja.

Annette 29. maj 2013 kl. 21:08

Held og lykke med dit foredrag i morgen.

Anna Skyggebjerg 29. maj 2013 kl. 22:44

Tak, Annette!

Rosa Middelboe 30. maj 2013 kl. 22:48

Tak for et pragtfuldt foredrag, der befriede mig for den sidste rest af forestillingen om, at det er forkert og sært at være introvert. Perfekt tempo, intonation og stemmeleje for en sensitiv starut som mig. Jeg synes næsten altid, folk taler for hurtigt eller langsomt eller skingert eller upræcist. Mig selv inklusiv. At lytte til dig var som at drikke et glas veltempereret grøn the: På samme tid beroligende og opkvikkende. Tak! Jeg glæder mig til at læse din bog.

Anna Skyggebjerg 30. maj 2013 kl. 23:36

Kære Rosa, Jeg kan slet ikke forestille mig en større kompliment. TUSIND TAK!!

Skriv en kommentar