Søndag den 4. august

af Anna Skyggebjerg den 4. august 2013

Jeg vil ikke være bekendt at belemre nogen med et blogindlæg om, hvad feriens sidste dag er gået med. Men her er alligevel et hint…

Der er to måder at vaske tallerkener på. Den ene er at vaske tallerkener for at få rene tallerkener, den anden er at vaske tallerkener for at vaske tallerkener.

Citatet er af zen-mester Thich Nhat Hanh. Og jeg er ret sikker på, at ordet “tallerkener” kan udskiftes med det i mit tilfælde mere dækkende ord “hus”. 

Jeg prøver, jeg prøver. For jeg ved, Thich Nhat Hanh har fat i den lange ende, når han insisterer på nærvær i hvert eneste øjeblik, i hver eneste vejrtrækning. Man skal vaske tallerkener for at vaske tallerkener, og nyde det, mens man gør det. Man skal ikke skynde sig, fordi man vil videre til noget sjovere, for så går man glip af det mirakel, som hvert øjeblik er. Som sagt: Jeg prøver. Og jeg har en fornemmelse af, at jeg kommer til at prøve i ret lang tid…

PS: Pelspølsen kan godt lide, når malamutten er på weekend hos sin feriefamilie, for så tør hun igen komme i haven og rulle sig på den græsplæne, som jo egentlig er hendes… (Vi arbejder seriøst på, at hund og kat trygt skal kunne være i haven samtidigt!)

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Rikke 5. august 2013 kl. 14:16

Åhhhh hvor er hun kær. Jeg vil bare kramme hende. Synd, de ikke kan finde ud af det sammen.

I mine ører lyder det fuldstændigt uopnåligt – det der med at opleve miraklet i hvert et øjeblik. Vanen med at skyde sig med at gøre rent er fuldstændig umulig at ryste af mig. Omend jeg ville ønske, det modsatte var tilfældet! For mig er det bare videre, videre, videre…. Suk!

Kh Rikke

Katja 5. august 2013 kl. 15:41

Skal jeg virkelig nyde at gøre rent? Mit succes-kriterie er at gøre det så tåleligt som muligt for mig og for resten af husets beboere dvs. sætte noget glad musik på og tænke på det som god motion fremfor slidsomt arbejde. Min egen mor brugte søndagen på at gøre rent, imens hun i en vred tone gik og snakkede med sig selv. Hun hørte Giro 413, men jeg husker ikke at hun nogensinde sang med på sangene. Deraf er mine vaner opstået… Jeg vil ihvertfald ikke gøre alle andre sure, fordi jeg selv kan synes, at det er lidt surt.

Skriv en kommentar