Tirsdag den 11. januar

af Anna Skyggebjerg den 11. januar 2011

Jeg bliver lige lidt ved temaet om at elske sig selv.  For tænk, at det kan være så svært? Tænk, at det kan være så provokerende at høre en indlysende sandhed som denne:

“You yourself, as much as anyone in the universe, deserve your love and affection.”

Buddha

Det er en pointe i “Zen for mødre”, at det i virkeligheden er nogle helt enkle ritualer, der giver følelsen af ro, nærhed, fordybelse. Og af egenomsorg/affection .  I dag har rummet disse “Hele 3 ting”:

1: At drikke eftermiddagste med Elise. Det er så sjældent, vi er alene hjemme, men i dag var vi, og jeg havde købt hindbærsnitter hos Vagns Konditori.

Nuancerende note:  I løbet af dette hyggelige te-ritual sker der også følgende: 1) Elise fortæller, at hun har tænkt sig at ringe til Ligestillingsministeren i morgen med et par spørgsmål til projektopgaven;  jeg råbte altså lidt højt lige da. 2) Jeg lægger min hindbærsnitte i en malplaceret klump leverpostej – og finder først ud af det for sent.

2: At hente Jacob hos en kammerat og følges hånd i hånd gennem eftermiddagsmørket. Stoppende ind imellem for at løfte på hans hue, så jeg kunne kysse ham på panden.

Nuancerende note:  I løbet af turen hjem fortæller Jacob, at han har fundet de super lækre luffer, der har været bortkomne siden midten af juleferien. Hvor de lå? Jamen, de lå da i jakkelommerne. Men åbenbart så langt nede, at geniet ikke lige havde fundet anledning til at gå så meget i dybden.

3: At sidde lidt helt alene i karnappen efter at resten af familien var gået til ro. Kun stearinlys. Te. En hindbærsnitte uden leverpostej under. Og dybe vejrtrækninger. Zen!

Nuancerende note. Der findes en hjemmeside, der er en hyldest til hindbærsnitter: www.hindbærsnitten.dk  Der har jeg fundet dette citat af Sebastian Dorset, my kind of man:

“Nogle gange slår tanken mig: Måske er du bare for gammel til P3. Men så ryster jeg det af mig igen, snupper en dejlig kop the og en hindbærsnitte, og føler mig street som aldrig før.«

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Maria 11. januar 2011 kl. 23:14

Lyder som en helt igennem dejlig eftermiddag. Jeg kan næsten dufte hindbærsnitterne…

Og så har du forresten kærligheden til hindbærsnitter til fælles med Søren Rye.

Louise Klinge Nielsen 12. januar 2011 kl. 12:21

Jahh, hvor et dejligt indlæg. Er vild med den om geniet, der ikke graver dybt nok.

Apple 13. januar 2011 kl. 21:45

Dejligt indlæg. Kærlighed og hindbærsnitter hører jo sammen :)

Ja det er indlysende vigtigt at elske sig selv – hvor tit siger man egentlig til sig selv: Jeg elsker dig (mig).. ?

Dorte 15. januar 2011 kl. 16:13

Åhhhhh får næsten lyst til at bage snitter.. det må da være et godt zen-søndags-projekt i morgen

Skriv en kommentar