Tirsdag den 14. august

af Anna Skyggebjerg den 14. august 2012

Jeg har givetvis 100 gange skrevet her på bloggen om mødres behov for at have et eget værelse at trække sig tilbage til. Også selvom “eget værelse” er en krog i soveværelset eller et skrivebord på reposet –  eller cykelturen hjem fra arbejdet. Uanset formen, er det vigtigt at have et rum, hvor man kan trække vejret, tømme bevidstheden for mylder og nyde roen. 

I “Zen for mødre” er der et vidunderligt citat om eget værelse. Det kommer fra Mette, enlig mor til temmelig mange børn:

Jeg er vild med hotelværelser! Når jeg er på kongres og dagens program er overstået, vil alle de andre på restaurant og ud at se byen. Jeg vil op på hotelværelset, gå i bad, se tv og læse en bog i knitrende rent sengetøj. “Du er nu noget narcissistisk”, får jeg så at vide. Nej, jeg er igang med at redde mit liv!

Jeg deler Mettes kærlighed til hotelværelser. Og derfor er jeg ovenud taknemmelig for, at jeg faktisk nu har fået mit eget værelse – og for at det ligner et meget lille hotelværelse. Mine damer, jeg troede aldrig den dag ville komme, hvor jeg skulle poste et billede af mine gardiner… Men eget værelse  er en stor ting. Sådan her ser Zen ud for mig:

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

Pia Thomsen 15. august 2012 kl. 10:26

Hvor er det FINT, Anna. Jeg glæder mig sådan med dig… og forstår dig til fulde.

Genkender iøvrigt til fulde Mettes hotel-erfaringer… Enetid er stærkt undervurderet.

Skriv en kommentar