Tirsdag den 14. juli

af Anna Skyggebjerg den 14. juli 2009

Jeg er netop trådt ud af et parallel-univers: Jeg har været til afternoon tea på The Dorchester Hotel i London. Her er tedrikning et perfekt koreograferet ritual, der har lige så meget til fælles med min daglige eftermiddagste med børnene som en go-go har med en tåspidsballet af Balanchine.

Maybe it doesn’t make a lot of sense – but it does give a lot of  Zen:

1

Stivet serviet med broderi

2

Scones with clotted cream and jam

3

Cakes!

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Karina 15. juli 2009 kl. 08:12

Billederne giver en tydelig fornemmelse af stemningen omkring denne afternoon tea! Jeg kan nærmest se det hele for mig :o ) Det må have været en skøn oplevelse :o )

Karina

Tina Bacher 21. juli 2009 kl. 21:15

Lyder skøøønt!
Jeg har faktisk i nogle måneder gået og drømt om at tage på en tesalon – bare i Kbh. Jeg havde tænkt at gøre det til min fødselsdag i september med alle veninder og kvindelige familiemedlemmer – uanset alder. Ved nærmere eftertanke bliver det måske en anelse dyrt, men så kunne jeg jo købe forskellige te’er i en asiatisk butik i egen by og lave tesmagning – eller noget i den stil. Er der nogen, der har erfaring med den slags (hvor mange slags te’er skal man mon have? Gider folk høre lidt om, hvor de stammer fra og hvordan de laves…? osv)?

Anna Skyggebjerg 22. juli 2009 kl. 23:48

Kære Tina,
Jeg ville i hvert fald synes godt om sådan en te-smagning! For alt, hvad der har med te at gøre, er interessant, hvis du spørger mig.
Du har ret i, at afternoon tea ude i byen faktisk er ret dyrt. Men du kunne jo invitere d’damer til afternoon tea hjemme hos dig på din fødsesldag. Klassiske sandwiches og scones med flødeskum og jordbærmarmelade er ikke svært eller dyrt at lave selv. Det er lidt mere tricky med konditorkagerne…
Her er en opskrift på scones, som jeg synes er pærenem. Det er nok pga den der kvarte liter piskefløde… (men man skal ikke tælle kalorier, mens man drikker afternoon tea!):

Ingredienser til ca. 9 stk.
# ca. 4 dl hvedemel
# 3 spsk sukker
# 2 tsk bagepulver
# 1 knivspids salt
# 2½ dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 225 grader. Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Rør fløden i. Ælt dejen igennem. Rul den ud med en kagerulle, dejen skal være ca. 2-3 cm høj. Stik scones’ene ud med en sconeudstikker eller et glas, der er ca. 6 cm i diameter. Pensl med sammenpisket æg. Sæt scones’ene på en plade og bag dem i ca. 15 minutter.

God fornøjelse!

Skriv en kommentar