Tirsdag den 16. februar

af Anna Skyggebjerg den 16. februar 2010

1

Hvis ikke man skulle koge suppe i vinterferien, hvornår så? Så det har jeg gjort i dag. Og fordi jeg ikke har haft travlt, har jeg kunnet hengive mig til duftene af  svampe og krydderurter. Arbejde næsten meditativt, i hvert fald nydende på en måde, jeg sjældent gør, når jeg laver mad. På den måde blev suppe til Zen.

2

Verdens enkleste Zen-skabende ritual er at frydes over poesien i en stjernekaster på den mørke altan:

3

Har du 15 minutter til at høre på en klog? Så kan jeg varmt anbefale denne tale, som blev holdt for graduates på Stanford University af Steve Jobs, manden bag både Apple og Pixar. Har du ikke 15 minutter, kan du eventuelt spole frem til 5.15 og høre ham fortælle, at man ikke kan forudsige, hvilke konsekvenser ens livsvalg vil få i fremtiden. Kun når man kigger bagud, kan man forbinde prikkerne – og sige for eksempel, “Nå ja, det var da jeg blev fyret fra Apple, at jeg fik mod til at …” Derfor, konkluderer han, er man nødt til at have tillid til, at prikkerne VIL forbinde sig:

“Because believing that the dots will connect down the road will give you the confidence to follow your heart. Even when it leads you off the well worn path.”

De ord bør give anledning til dybe vejrtrækninger.

{ 6 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Elsebeth 16. februar 2010 kl. 22:55

Årh, sad og ledte efter gode citater, tidligere i dag til en motivationstegning jeg er i gang med. Det der er helt perfekt! Har fulgt med i et stykke tid nu og jeg synes din blog er dejlig at læse. Har selv glemt det der med Zen i alt for lang tid.

Julie 16. februar 2010 kl. 23:03

Af en eller anden grund kom jeg lige til at tænke på dette citat fra Kim McMillen:
When I loved myself enough I began to see I didn’t have to chase after life. If I am quiet and hold still, life comes to me.

Tina 17. februar 2010 kl. 13:45

Den sad! Her hos mig…Jeg har nemlig sagt mit job op og er gået ud i det ukendte som underviser i Dansk for udlændinge – altså dvs. jeg søger jobs til det lige nu… Lige nu tænker jeg allermest: Var det nu det rigtige valg? Er det mon dette jeg vil – og får jeg nogensinde et job, der matcher mit nye valgt?
Det er en rar tanke, at jeg har gjort det rigtige og at dette “rigtige” bare venter på at vise sig for mig en dag… ;-)

Dorte 17. februar 2010 kl. 23:06

Tak for linket – det er en helt fantastisk tale!
Kh Dorte

FruGosch 17. februar 2010 kl. 23:48

Må høre talen senere…..

Vil bare lige sige, at det med stjernekastere er en overset lille livs-gnistende ting…. Min kæreste har mindet mig om dette. Vi har – foranlediget af ham – et par gange taget stjernekastere med over til vores gamle nabo på 80, når vi har haft et ærinde der, og har tændt dem, når han har lukket op. Han forundres over påfaldet, og det afstedkommer altid grin og en følelse af, at “det her øjeblik er specielt”…..Ligesom om vi hylder naboskabet og hinanden. Ja, den gamle mand synes vi er lidt fjollede, men jeg tror, han nyder det alligevel. I hvert fald gør min store dreng det. Sidst vi var der fik vi iøvrigt suppe…..det går netop nu op for mig, at den gamle mand og hans kone ret ofte giver os så meget zen…..Det må jeg vidst over og fortælle ham i morgen. Gad vide, om vi har flere stjernekastere i skuffen ;-)

Anna Skyggebjerg 17. februar 2010 kl. 23:53

@ Fru Gosh: Nåe, hvor er I nogle søde naboer!
@ Dorte, Dejligt at du tog dig tid og kunne lide den. Klog mand!
@Elsebeth, Julie og Tina: Gode citater på det rigtige tidspunkt er den rene magi.

Skriv en kommentar