Tirsdag den 16. november

af Anna Skyggebjerg den 16. november 2010

For travlt til Zen? Nix du, for her er den gode nyhed: Alt, hvad der skal til for at opleve Zen, er lige rundt om os allerede. For det er i virkeligheden nogle helt enkle ritualer, der giver oplevelsen af taknemmelighed og en indre ø af fred. Man skal bare lige indstille blikket på dem.

Her er hele 3 af mine bedste og enkleste Zen-skabende ritualer:

1: At stå i karnappen hver eneste morgen sammen med Søren og se Jacob gå i skole. Han skal gå under 100 meter, før han drejer om hjørnet og går yderligere 50. På de under 100 meter vender han sig og vinker til os flere gange. I morges fire gange. Så enkelt. Så rigt.

2: At stå ved siden af Jacobs seng hver eneste aften sammen med Søren og se vores søn sove. Sige de samme ord hver eneste aften. Og hver eneste aften høre Søren give mig ret: “Ja, han er den dejligste dreng.” Så enkelt. Så rigt.

3: At trække mig tilbage til soveværelset og min blå stol hver eneste aften. Om så kun i 15 minutter. Trække vejret roligt. Og i bund. Så enkelt. Så rigt.

PS: I dag udførte vi et af de ritualer, der kun finder sted en gang årligt: Vi hentede julepynten op fra kælderen. Jacob løb gennem kældergangen med en pose  – og Elise skreg efter ham, “PAS PÅ KUGLERNE, JACOB!”

Det var ikke Zen, men det var godt nok sjovt.

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

FruGosch 17. november 2010 kl. 13:12

Ja, man skal passe på sine kugler, hvis man falder op af trappen….
De skinner, de har affektionsværdi, og de bliver beundret mindst en gang om året :-D Tak for dagens grin.

Og iøvrigt: Du har ret: det er i de små ting, man skal huske at se og mærke glæden. Så bliver de små ting til de store ting.

Kh

Ulla 17. november 2010 kl. 14:46

Hæ hæ:-) Tak for at dele tanker, bekymringer, tips, zen og grin her på bloggen, som er af mine faste stationer rundt i blogland.

Sanna Worsøe 17. november 2010 kl. 21:05

Tak for reminderen – og smilet. :)

Kh Sanna

Julie 17. november 2010 kl. 21:34

Din blå stol er simpelthen så SMUK! Kan godt forstå du finder ro i den…

Skriv en kommentar