Tirsdag den 20. april

af Anna Skyggebjerg den 20. april 2010

“Zen for mødre” handler om at lære sig selv og sine børn at værdsætte det smukke i det enkle og nære. Og om at skabe ritualer, der giver ro og fordybelse. Banalt? Nej, basalt!

I dag har jeg nydt hele 3 basale ting:

1

At læse for Jacob.

På vores yndlingsplads: Gulvet i karnappen. At sidde på gulvet er vældig basalt, men også Zen-fremmende på sin helt egen måde.

Vi læste “Ringenes Herre” – blandt andet disse ord, som straks fik mig til at tænke på det arbejde, mødre udfører. Men faktisk handler det om Hobitter, ikke mødre (som der er provokerende få af hos hr. Tolkien):

“Men således er det ofte med de gerninger, der får verdens hjul til at dreje rundt: det er små hænder, der udfører dem, fordi de er nødt til det, mens de stores øjne ser andre steder hen.”

2

At sidde i fodenden hos Elise og se hende lægge lak på fingerneglene i fem forskellige, vilde farver.

Bagefter vifter hun med hænderne og fortæller mig, at Carrie simpelthen er for dum, når hun hellere vil have Mr. Big  end Aidan: “Mr. Big er jo upålidelig”, siger hun indigneret, “og Aidan har en ornlig nuttet hund.”

Jeg elsker den pige:  Stor og lille på én gang.

3

At drikke te med mig selv inde i Vestfløjen. Med te fra Nødhjælpskassen, der er fuld af minder fra Sydafrika (altså teen, ikke kassen.)

{ 6 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Louise Klinge Nielsen 21. april 2010 kl. 09:40

Jeg bliver nysgerrig på det med Sydafrika – hvad er det for nogle minder, om man må spørge?

Lyse forårshilsner på en våd dag fra Louise

Anna Skyggebjerg 21. april 2010 kl. 09:49

Kære Louise,
Juleferie! Jeg bloggende derfra, så hvis du vil se sol: 18. december 2009 og tre uger frem…

Julie 21. april 2010 kl. 10:41

Jeg vil lave mig en nødhjælpskasse i dag. Skal snart begynde at arbejde igen, og tror at det er den perfekte tilføjelse til min hverdag, der kan hjælpe til at forhindre at jeg ender i stress igen.

Anna må jeg tage beskrivelsen af nødhjælpskasse fra Zen for mødre og lægge på min blog til inspiration?

FruGosch 22. april 2010 kl. 09:37

Kære Anna

- Jeg grinede glad, da jeg læste det afsnit om Elises tanker om Carrie fra SATC (forkortes det ikke sådan?). JA; så modent, at hun kan se, der er mere gods i Aiden, og så sødt, at hun også synes, at hans hund tæller :-D

- Gud ja….hvor er alle de gode mødre i Ringenes Herre….!

- PS: Elsker at du kalder dit soveværelse for Vestfløjen….jeg vil hermed, inspireret af dig give mit soveværelse et tilsvarende passende navn…..Og eftersom det ligger på førstesalen, man skal op af en snørklet trappe, og man fra værelset kan se byens tage….så er det hermed døbt Tårnværelset :-D

Kh R

Anna Skyggebjerg 22. april 2010 kl. 10:29

@ Julie: Ja, selvfølgelig må du skrive om Nødhjælpskassen på din blog. Det vil være mig en ære!
@FruGosch: Til lykke med Tårnværelset!!

Mette Haulund 22. april 2010 kl. 15:21

Kære Anna

Skønt indlæg på din blog – har lige givet mig inspiration til at holde en (velfortjent, syntes jeg selv!) pause fra mit arbejde. To kopper the, to tykke tæpper og to liggestole på terrassen og en skøn snak med min datter – uhmmm!

TAK! Glæder mig til at følge din blog fremover.

kh Mette

Skriv en kommentar