Tirsdag den 26. juni

af Anna Skyggebjerg den 26. juni 2012

Jeg er i dag faldet over en intelligent mands betragtninger om, hvordan man får intelligente børn:

If you want your children to be intelligent, read them fairy tales. If you want them to be more intelligent, read them more fairy tales.

(Albert Einstein)

Jeg tror som Einstein på, at eventyr-læsning giver intelligente børn. Emotionelt intelligente. Og den slags intelligens vil vi gerne have, selvom vi naturligvis ikke rynker på næsen, hvis de også forstår lidt fysik.

Jacob og jeg læser mange eventyr. Det er vores faste eftermiddagsritual, at først drikker vi te, og så læser jeg jeg højt en times tid. I dag blev vi færdige med sidste bind i Rick Riordans serie om halvguden Percy Jackson, som redder Olympen. Det er en af de bedste serier, vi har læst – og her til aften, da jeg læste de aller sidste sider, føltes det meget tomt. Vi er enige om, at vi er nødt til at holde en læsepause; vi kan ikke lukke fremmede ind i vore hjerter lige med det første. Af respekt overfor Percy.

“Hvad skal vi så lave om eftermiddagen”, spurgte jeg.

“Bage kager”, svarede drengen.

Meget intelligent søn, jeg har der!

Vi begynder i morgen med brownie-opskriften fra Zen for mødre. Jeg ved godt, at der findes bedre opskrifter på brownies, men der er ingen, der ligesom den her, kan røres sammen af børn fra de er 1 år. Jep, der står: 1 år.

Følgende røres sammen i en skål og bages 25-30 minutter ved 170 grader til den lige er holdt op med at være flydende:

2 æg, 3 dl sukker, 2 dl mel, 1 tsk vanilje-ekstrakt, 4 spsk supergod kakao, 100 gram smeltet smør.

{ 8 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Liselotte Vejborg 26. juni 2012 kl. 22:54

Måske jeg skal afblæse de tre fødselsdagskringler fra Lagkagehuset på lørdag og overlade kagebagningen til nougatmusen?

Anna Skyggebjerg 26. juni 2012 kl. 23:18

Taler vi 3 styks bon-kringer, gratis mod forevisning af uendeligt antal bon’er??

Tina Irene Povlsen 26. juni 2012 kl. 23:57

Lyder saft susme lækker og meget nem… Kan vaniljeekstrakt evt. erstattes af vaniljesukker el. stang og ved du måske hvor meget ???
En af de nemme – også på dage, hvor man ikke lige har ekstrakt i huset :-)

Liselotte Vejborg 27. juni 2012 kl. 09:24

Yes Anna. Tre styk. Er det ikke lidt småflovt at have så mange bon’er? Der er også et par stykker fra vores søde nabo – og én på godt 200 kroner jeg fandt uden for butikken i Hellerup … Men jo – resten er vores, og Noah har vist en vis indflydelse på antallet ;-)

Anna Skyggebjerg 27. juni 2012 kl. 10:26

Kære Tina, det fungerer ikke med vaniljesukker, hvorimod en vaniljestang da aldrig har gjort skade i brownies. Men jeg har ikke prøvet det, så jeg er usikker på, hvor meget, du vil skulle bruge…
God fornøjelse!

Bogorm 30. juni 2012 kl. 00:30

Frygt ej! Der er mere Percy på vej. Læg vejen forbi boghandelen til efteråret, hvis I savner Halvblodslejren …

gravidgrahvad 4. juli 2012 kl. 10:12

Åhr, jeg kender virkelig godt den følelse med at man er nødt til at holde læsepause, når en bog virkelig har gjort indtryk. Hvor er det fantastisk, at din søn kan opleve det. Min treårige datter har OMSIDER nået en alder, hvor hun godt vil have læst lidt højt, og ikke bare bladrer lige så snart hun har kigget lidt på billedet. Men vi kan stadig godt læse den samme side tre-fire gange, hvis det er der, det pæneste billede er.

I øvrigt, den zen-kage der, gør jeg noget forkert når dejen aldrig har været flydende i første omgang? Den har mere konsistens som tyk karamel, når jeg laver den. Men den smager stadig helt fantastisk!

Anna Skyggebjerg 4. juli 2012 kl. 11:03

@gravidgrahvad: Sådan er vores kage også. Er begyndt at bage den i lidt længere tid…

Skriv en kommentar