Tirsdag den 26. maj

af Anna Skyggebjerg den 26. maj 2009

1

Hos os har vi det ritual, at vi holder taler under middagen. Ikke hver dag, men ofte. Og i dag holdt Jacob en tale, som ikke var lang, men stor: “Kære mor, kære far, kære Elise, jeg vil gerne sige tak for alt det, I har gjort for mig hele livet. Det er jeg meget taknemmelig for. Jeg elsker jer.” Og så blev der klappet og skålet og krammet og grædt lidt. Det var et zen-moment.

Pointen er ikke, at Jacob er særlig.  Pointen er, at selv helt enkle ritualer skaber plads til det særlige. Ritualet med at holde taler sætter en ramme, der gør det muligt at få sagt ting, som det ellers kan være svært at finde plads til at få sagt. Derfor elsker jeg det ritual højt. Det giver os Zen om middagsbordet. Prøv selv!

2

I dag har jeg foræret mig selv et åndehul. Jeg skulle i en papirvare-butik og købe en mappe til Jacob. Men i stedet for at haste ind og ud, besluttede jeg mig til, at jeg ville forære mig selv femten minutter til at gå stille og nydende rundt i butikken, fuldkommen uden stress.  Aah, fornemmelsen af håndlavet papir. Duften af akvarelblokke. Og synet af rækker af glas med elastikker i forskellige farver, som en bolchebutik for voksne. Stilhed, fordybelse  og glæden ved det smukke i det dagligdags! 15 minutters Zen!

3

Og her til aften, lige uden for mit vindue… Først sol og rød himmel, så regn og torden, nu blæst, der får skyerne til at suse henover himlen – og den tyndeste, fineste måne, der lyser.  Sikken en dejlig aften!

Skriv en kommentar