Tirsdag den 28. juni

af Anna Skyggebjerg den 28. juni 2011

Den lejlighed, jeg flyttede fra for 10 dage siden, var smuk: Der var store vinduer med brede karme, indbyggede hylder og mere end tre meter til loftet. Alt sammen gjorde det, at der var masser af plads til at have ting stående fremme. Så det havde vi. Smukke ting, men stadigvæk: Ting.

Det nye hus er helt anderledes. Vindueskarmene er få, smalle og korte. Og der er så lavt til loftet, at der hurtigt virker overfyldt. Derfor har vi været tvunget til at sætte store mængder Dingen und Sachen  i kælderen.  Her er nærmest tomt i forhold til det gamle hjem. Og jeg elsker det! Jeg nyder tomheden. Jeg synes, den er vederkvægende. Og jeg synes, de få ting, jeg har valgt at lade så fremme, er smukkere end nogensinde, nu hvor der er luft omkring dem.

I stedet for ting har jeg fyldt mit hjem og mit liv med disse “Hele 3 ting”:

1: Enkelhed.

2: Stilhed.

3: Fokus.

Gode rammer for Zen!

Prøv selv!

PS: Dagens snapshot er af Elise og Den Zen-buddhistiske Pelspølse i min stol.

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Liselotte Vejborg 29. juni 2011 kl. 09:03

Stilhed er et stærkt undervurderet begreb.

Den har ufrivlligt været nødvendig for mig de sidste to dage, men ud over det, så hylder jeg stilheden og holder fast på min ret til den.

Af samme grund må Noah også affinde sig med, at “Tangokat” og alle de andre fede børnesange ikke drøner i baggrunden, samtidig med at han ser DVD. I hvert fald når mor er hjemme med ham.

Hvis der skal være “støj”, skal den være aktivt tilvalgt og ikke en tankeløs baggrundslarm.

Anette Kristine 29. juni 2011 kl. 10:51

Det er også mit projekt for sommeren. At få smidt ud og få skabt luft om det, der betyder noget. Vedkvægende…det er da et ord, der er kapow i. Kh anette

Helle Lund 29. juni 2011 kl. 13:28

Er selv midt i en flytning og har derfor fulgt ekstra godt med på din blog den seneste tid. Dit indlæg i dag var præcis hvad jeg havde brug for – du er et par uger foran mig i processen, og det er dejligt at læse om hvordan Zen indfinder sig i dit nye hus … det giver mig en rolig fornemmelse midt i flyttekaos.

Helle 29. juni 2011 kl. 21:28

Vederkvægende – hvor er det et FEDT ord, som bliver brugt alt for sjældent.
Sidst jeg var i zen, var forleden aften, hvor jeg læste din bog om zen for mødre (ud i en køre, det vil jeg egentlig ikke anbefale andre at gøre, men det skete ligesom bare) og jeg takker dig ærbødigt for al den gode inspiration til at få mere zen ind i moderskabet. Jeg har tre børn og en mand, der er meget væk hjemmefra, så der er stort set aldrig ro omkring mig. Og når der endelig er, så er jeg så træt at jeg ikke formår at nyde det og sætte ordentlig pris på det. Derfor er et af mine nye zen-tiltag at jeg vil give mig selv tid og ro til at følge med i din dejlige blog.
Tillykke med jeres nye hus – det lyder som et pragtfuldt sted.
Kh Helle

Lea 30. juni 2011 kl. 22:08

Du skriver så fint, Anna. Faktisk giver ord som vederkvægende også mig zen. Og begejstring. Tillykke med din havezen.

Skriv en kommentar