Tirsdag den 6. september

af Anna Skyggebjerg den 6. september 2011

Råd #7  af mine 10 bedste råd til et mere harmonisk familieliv:

Lav madplan for en uge hver fredag og køb ind til hele ugen om lørdagen.

Mine damer, jeg kunne skrive om dette råd i uendeligheder, men skal nok lade være. Hvis du vil have hele dynen, må du købe “Super Mor”, hvor der er et helt kapitel om, hvordan du med god planlægning kan købe ind til hele ugen på 60 minutter – og et andet kapitel om at få mad på bordet på 15 minutter hver aften. Tror du lige, det giver en mere harmonisk hverdag? Mere tid sammen med børnene? Mere tid til dig selv? Mere Zen? You bet!

Jeg hører selvfølgelig tit småbørnsfamilier klage over, at der er for lidt tid i hverdagen. Og når jeg så fortæller dem om min metode, er der en hel del, som enten bliver møj-hamrende provokerede eller bare siger, “Ja ok, men det må da være vildt kedeligt at leve under så strikse forhold og vide allerede om lørdagen, hvad du skal have at spise om torsdagen?” Men sådan har jeg aldrig tænt på det. Jeg synes, det er fantastisk at jeg ikke behøver brokke mig over stress i hverdagen (og det gjorde jeg heller ikke, da børnene var små, og jeg var alene med dem). Jeg kan sagtens leve uden den form for spontanitet, der ligger i at stå i Superbæstet kl 16 og tænke, “Hvad føler jeg ligesom, vi skal spise i dag?”.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan holde ud at leve med menuen planlagt syv dage frem, så er mit bedste bud: Prøv det i fire uger. Og find derefter ud af, hvad der giver familien den bedste hverdag.

PS: Dagens snapshot er af Zen-master Chilli, som sætter alt på et bræt. (Egentlig bare fordi der helst skal være et billede i et blogindlæg…)

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Birgitte 7. september 2011 kl. 08:12

Jeg har haft stor glæde af netop dette tip! Og har suppleret det med at bestille alle varer hos http://www.nemlig.com så jeg selv slipper for at handle tingene ind og slæbe hjem på cykel/i bus.

Rikke R 7. september 2011 kl. 09:19

Et af de bedste råd, og nej savner ikke spontaniteten, den bruger jeg på tilbehøret:-)

Skriv en kommentar