Tirsdag den 8. november

af Anna Skyggebjerg den 8. november 2011

Der er visse læseropfordringer en mor ikke kan sidde overhørig. For eksempel opfordringen fra Sofie til at fortælle, hvordan det går med Elise ovre i USA. Tak, Sofie!

Det går hende rigtig godt. Hun går på high school på Mercer Island, som er en ø lige ud for Seattle i staten Washington. Der er vanvittig smukt! Hun er glad for sin familie, for sin jævnaldrende søster, for sine mange nye venner – og i sær for sit løbehold. Hun har dog mest heppet på dem fra sidelinien, fordi hun fik en knæskade ret tidligt i semesteret. Man går nemlig ikke ustraffet fra at bruge hele sommeren på at se NCIS og så til at løbe to timer dagligt…

Skolen? Den er hun også glad for, men vist mest på grund af vennerne. Der er MEGET at lave. Hun laver lektier til sent hver aften – og selvom jeg har sagt, “Drop nogle fag! Det er meningen, det skal være et sjovt år!”, har hun holdt fast i fuldt skema.

Noget til min overraskelse, savner jeg hende faktisk ikke. Altså, jeg tjekker jo Facebook tyve gange dagligt (og ja, jeg kan godt finde på at tænde computeren midt om natten, hvor jeg ved, der måske ligger nyt…), men jeg savner hende ikke, for jeg ved hun har det virkelig godt. Og jeg tror ikke, hun har tid til at savne mig. Så: All is well!

Den bog, jeg lige har skrevet og sendt til forlaget, hedder Ting, jeg har lært af min teenage-datter og handler om at være mor for Elise. Det er fuldt fortjent, at bogen er en hyldest til hende og til  teenage-piger generelt. En hyldest til deres visdom, naivitet, følsomhed, intensitet, åbenhed, vildskab og overlevelsesevne. Teenage-piger er vidunderlige og  har meget at lære os andre, som har tabt en del af vores indre teenager på vejen til at blive voksne, der passer ind.

Jeg ved, hun får maks ud af sit år i USA!


{ 7 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

HanneM 8. november 2011 kl. 17:23

Det lyder rigtig dejligt med Elises ophold i det store udland. Og spændende! Jeg håber dit forlag skynder sig lidt med den nye bog, for det lyder bestemt som en jeg er interesseret i. Jeg synes nemlig at min teenagedatter er det klogeste, lækreste, mest irriterende og skønneste væsen. . Bogen burde være på Bogforum i den kommende weekend!
:)

Jane 8. november 2011 kl. 18:30

dejligt indlæg! har tænkt meget på hende. og sikke et skønt billede, der oser af livsglæde

Diana 8. november 2011 kl. 22:41

Skønt billede af en teenager, der gir den gas.

Spændende med den bog, du har skrevet. Jeg har altid tænkt, at særligt min søn (18 på fredag) har været en af de store læremestre i mit liv.

For mange er det en underlig omvendt tanke, at ens barn kan være ens læremester, men for mig giver det fuldstændig mening.

Glæder mig til din bog.

Maria 8. november 2011 kl. 23:05

Sikken et dejligt indlæg!!!!!
Og dejligt med så positive indlæg om teenagere, som jeg ofte hører meget negativt om. (og jo de er sikkert også krævende, egoistiske og….)

Hulemor 8. november 2011 kl. 23:52

DEN bog glæder jeg mig til at læse, med en 12 årig pige på tærsklen til teenager. Og hvor er din datter dog et smukt eksemplar af slagsen!

Anna Skyggebjerg 9. november 2011 kl. 00:47

TAK for alle jeres søde ord – både om Elise og om bogen!

Sofie 9. november 2011 kl. 14:22

Åh, hvor dejligt at læse. Og sej tøs! (Ikke at jeg var i tvivl…)

Bogen er i øvrigt nået frem i dag. Tusind tak for sidegevinst og hurtig ekspedition :)

Glædelig onsdag
Sofie

Skriv en kommentar