Torsdag den 1. september

af Anna Skyggebjerg den 1. september 2011

Råd #4 af mine 10 bedste råd til et mere harmonisk familieliv:

Indfør 7-minutters oprydning hver aften. Hele familien går en runde sammen og får overblik over, hvad der trænger til at blive gjort. Alle medlemmer over 2 år får tildelt et rum. Stil minuturet og ryd op i 7 kvikke  minutter.

Der er “Hele 3 gevinster” ved denne model:

1: I får ryddet op.  Hvis I er fire familiemedlemmer, får I en halv times oprydning, hvilket faktisk gør en reel forskel. Men hver i sær har I kun brugt 7 minutter + den indledende inspektionsrunde.

Det er vigtigt det med de “kvikke minutter”. Det virker nemlig ikke, hvis visse familiemedlemmer fiser den af og i løbet af 7 minutter kun lige får lagt to grillhandsker ned i en skuffe. At små børn selvfølgelig ikke når det samme på 7 minutter, som voksne og store børn gør, er en anden sag… De gør, hvad de kan.

2: Børnene lærer, hvordan man rydder op (jo, de gør!). Og de lærer, at deres bidrag til familiens trivsel er lige så vigtigt som de voksnes.

3: Bagefter er der mere tid til familie-Zen. Og det er det, der er hele pointen!

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

Nina L. 2. september 2011 kl. 21:11

Hej Anna. Herhjemme indførte vi din 7-minutters oprydning for en uge siden og jeg kan næsten ikke få armene ned. For første gang nogensinde kan jeg med god samvittighed sætte mig i sofaen når ungerne er puttet. Min søn der normalt er meget svær at få til at rydde op, render rundt i huset og rydder op som om det var den sjoveste leg. Så jeg elsker dine 7 minutter! Tak for dine altid gode råd om hvordan vi får mere Zen i familien :)

Skriv en kommentar