Torsdag den 11. februar

af Anna Skyggebjerg den 12. februar 2010

1

Jeg elsker ritualer. Som bekendt. Og i dag har vi praktiseret et af de helt enkle, men samtidig totalt Zen-sikre: Et måltid bestående af lutter livretter.  Vi køber ind sammen, og reglen er, at man simpelthen ikke må købe noget, der ikke er en livret. Resultatet er et absurd sammenrend af blandt andet snegle, yoghurt og ost. Og en enkelt pose Kims Kanonkugler. Men vi nyder det længe og sammen. Der er Zen om bordet. Og total glæde hos børnene. Prøv det!

2

Elise har været til skolebal i aften. Hun tog hjemmefra kl. 16 for at gøre sig parat sammen med to veninder. Og 2½ time senere kom hun hjem i fem minutter for at aflevere tasker med overskydende effekter, inden hun drog af til festen. Jeg kunne simpelthen ikke se, hvad hun havde brugt de 2½ time på.  Men jeg kunne se, at hun var lykkelig:

- og det var hun også, da hun kom hjem. For Elise er næsten alting let og godt. Og der er ingen grund til at sidde ned, når man i stedet kan danse.

3

Elises tilgang til livet fik mig her til aften (da hun endelig var gået i seng!) til at sætte mig med min nødhjælpskasse og finde dette tankevækkende citat fra “When I loved myself enough”:

When I loved myself enough

I gave up the belief that

life is hard

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

FruGosch 14. februar 2010 kl. 20:34

Hej Anna
Hvad er det nu lige din “nødhjælpskasse” er?
:-) R

Anna Skyggebjerg 15. februar 2010 kl. 11:57

Kære Rikke,
Det kan du da læse på side 105 i “Zen for mødre”…
Nødhjælpskassen er en kasse, jeg har fyldt op med ting, der er gode for mig på hårde dage. Den indeholder parfumeprøver, fotografier, breve, ferieminder, billeder af steder, jeg gerne vil se – og så te og kiks. Desuden har jeg lagt “When I loved myself enough” derned. For den får mig altid til at trække vejret i bund.
Det er “Zen in a box”.

Tina 17. februar 2010 kl. 13:32

Sad netop og ledte efter When I loved myself enough på nettet – kender du et sted – som er e-mærket! – hvor man kan købe den? Nu har jeg læst dine citater fra den så mange gange – og NU – vil jeg selv eje den ;-)
Jeg har bestilt den på biblioteket, men den er på dansk, og…jeg ville egentlig gerne have den på originalsproget. Det giver den bedste oplevelse, synes jeg.
Kh Tina

Anna Skyggebjerg 17. februar 2010 kl. 18:35

@Tina: Du kan købe den på Amazon.com. Det er nemt, sikkert – og billigt. Se her:
http://www.amazon.com/When-I-Loved-Myself-Enough/dp/0312271247/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1266424466&sr=1-1

God fornøjelse!

Skriv en kommentar