Torsdag den 12. juni

af Anna Skyggebjerg den 12. juni 2014

Ægtefælle er til Folkemøde på Bornholm, hvor han skal tale om sexuelle overgreb som krigsforbrydelse. Så jeg kvier mig ved at nævne ting, jeg ikke bryder mig om, som ved Gud er usammenlignelige med sexuelle overgreb og krigsforbrydelser. Jeg ved godt, mine “issues” er på en helt anden liste. Men der er en pointe, jeg vil frem til. Så bær over med mig, please…

Min Top 3 -liste over Ting Jeg Ikke Bryder Mig Om lyder sådan her: At købe tøj. At blive fotograferet. At træde frem, så jeg kan blive genstand for kritik.

I disse dage (nå ja, faktisk uger) forbereder jeg mig på at skulle købe tøj, fordi jeg skal fotograferes, så jeg kan komme på forsiden af en bog.  Det kan ikke blive værre! Men jeg gør det alligevel. Fordi der er noget, jeg elsker mere, end jeg hader de tre ting tilsammen. Det, jeg elsker mere, og som kan få mig til at tilsidesætte mine idiosynkrasier og gøre ting, jeg ikke tør, er: At skrive. 

Og  - nu kommer pointen endelig! – når noget er vigtigt nok eller meningsfuldt nok for os, kan vi træde radikalt ud af vores comfortzoner for at opnå det. Vi kan bare ikke gøre det hele tiden eller det meste af tiden. Og langsomt, langsomt kan vi få udvidet vores comfortzoner, så de bliver en lille smule større end de var. Hvilket klæder de fleste af os. Hvad enten vi er introverte, ekstroverte – eller bare vældig selvkritiske.

PS: En af bloggens læsere har sendt mig dette uimodståelige billede i dag, fordi hun ved, jeg elsker ugler. Tak, Anne!

 

 

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Karin christensen 13. juni 2014 kl. 13:10

Hej Anna
Jeg kommer til at tænke på talemåden “at gå gennem ild og vand”. Det kan man nemlig gøre, når lidenskaben driver een. Held og lykke med fotosessionen. Kh karin

Anja 13. juni 2014 kl. 18:06

Præcis dét er jeg i gang med at erfare. Som selvudgiver – og kreativt minded – har jeg masser af ideer til, hvordan jeg kan synliggøre mine udgivelser for eventuelle interesserede læsere. Men jeg har måttet drosle ned på ambitionerne og tage disse synliggørelses-heats ét af gangen og med masser af tid til selvomsorg og tilvænning imellem. For det er godt nok en voldsom oplevelse!

Anja 13. juni 2014 kl. 18:08

Ps. Men samtidig er det også utrolig sjovt og dejligt at mærke, at noget er så vigtigt for én – og at man i den grad kan stå inde for det – at man faktisk gerne vil gå den ekstra mil og dermed bevæge sig uden for sin komfortzone.

Maiken 13. juni 2014 kl. 19:50

Husk nu at finde en personlig shopper! Det er en stor hjælp for os, der hader at shoppe. Man kan nærmest blive omvendt!

Skriv en kommentar