Torsdag den 13. februar

af Anna Skyggebjerg den 13. februar 2014

Jeg har lige læst en anmeldelse af en ny bog om ægteskabet mellem Pat og Richard Nixon. Det var tydeligvis et ægteskab, der var udfordret af, at Pat var introvert og Richard ekstrovert. Men også et ægteskab, der drog fordel af den forskel.

Hun ønskede sig privathed, han det politiske cirkus. Han strålede i en gruppe og gik død i nære samtaler. For hende var det stik modsat. De kæmpede, men de var gode sammen:

Their essential difference lay in how she wanted privacy and he needed politics, a distinction that exibited itself in the way each related to the key element of Nixon’s profession, the crowd. In front of one, he became expansive and she became stiff; with individuals, the dynamic reversed itself.

Pointen er igen-igen: Introverte og ekstroverte supplerer hinanden godt. Vi har brug for hinanden og hinandens talenter. Og kan blomstre i hinandens selskab, når blot der er en grundlæggende anerkendelse og værdsættelse af forskellighederne. 

Amen.

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Jette V 13. februar 2014 kl. 16:06

Jeg har lige læst din bog (Introvert) – øjenåbner at de HELT store, siger jeg bare! Havde helt ondt i nakken af at sidde og nikke… Så nu står jeg ved mig selv, og sørger for at få sat grænser overfor andre men ikke mindst at respektere mine egne. Det er en kontinuerlig læreproces, når man er opdraget til det ekstroverte ideal, og i mange år har lidt under dårlig samvittighed, fordi man har gjort vold på sig selv… Jeg har sluppet den dårlige samvittighed nu, og det er en enorm befrielse :) Så TAK for en fantastisk velskrevet bog Anna :) (og nu glæder jeg mig til at få Susan Cains ‘Quiet’ hjem)

Anna Skyggebjerg 13. februar 2014 kl. 17:43

Kære Jette,
Hvor er det dejligt at høre! Tak!

Ditte P 16. februar 2014 kl. 11:05

Nemlig. Det kan godt lade sig gøre, hvis man fortæller, hvad man har brug for og hvis man respekterer hinandens behov. :-)

Jeg har i øvrigt brugt det sidste års tid på at øve mig i at overveje, hvilke arrangementer jeg skulle sige ja eller nej tak til og hvornår jeg kunne tage hjem.. Det har hjulpet mig meget at skæve til dine forslag til retningslinjer (hvilket slags arrangement er det? Er det en tæt relation eller en bekendt? Etc.) og det ville jeg blot sige tak for :-)

Skriv en kommentar