Torsdag den 13. oktober

af Anna Skyggebjerg den 13. oktober 2011

Jeg bliver ved og ved med at fortælle børnene, at det er vigtigt med Zen i hverdagen – og vigtigt at kende veje til at opnå Zen. Og ind imellem synes de, jeg er helt vildt for meget. Det må de gerne synes. Jeg bliver ved alligevel. 

Til gengæld bliver jeg vældig glad, når det viser sig, at de faktisk har hørt efter og taget budskabet til sig. Jeg siger ikke, “Hvad sagde jeg!”. Jeg bliver bare glad.

Her er “Hele 3 ting” fra i dag, der vidner om, at det betaler sig at insistere på sine værdier:

1: Jacob stiller så enormt mange spørgsmål, at jeg ofte er ved at få svip. I dag kørte han løs med Hvem var Confucius? Hvem var han venner med? Hvordan lavede kineserne papir i gamle dage? Kan du ordne det sådan, at jeg må skrive med pensel i stedet for blyant i skolen?  Kan mennesker producere mere CO2, hvis vi får indopereret grønkorn fra planter?

- og pludselig siger drengen, “Vil du ikke læse for mig, for ellers holder jeg aldrig op med at spørge?” Hvilket jo er udtryk for, at han mærker, når der er brug for et stille center, og kender veje til at opnå det.

2: Da jeg puttede ham, var han så speeded, at han ikke kunne falde til ro.  Og vist også lidt sur over at skulle til Motionsdag i skolen i morgen.  ”Du må godt synge”, sagde han (hvilket jeg på det bestemteste ellers aldrig må!). Og al uro forsvandt med “Jeg ved en lærkerede”.  Verdens enkleste Zen-skabende ritual!

3: I morgen begynder efterårsferien. Jacob kommer allerede hjem kl. 11.35., formentlig med ondt i benene efter Motionsdagen. Han har bedt om varm cacao, der som bekendt er godt mod… alting. Verdens næst-enkleste Zen-skabende ritual!

Så efter i dag mener jeg at have “Licence to fremture”!

 

 

 

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Louise T. 13. oktober 2011 kl. 23:13

Åh hvor ville jeg ønske, at min ældste med ADHD også lærte at mærke efter, når der var brug for stille zoner…
Hov vent, det kan han godt når han læser – desværre holder de sjældent til at han holder op – altså med at læse, og så er vi jo lige vidt….

Anna Skyggebjerg 13. oktober 2011 kl. 23:19

Kære Louise, jeg deler dit “åh” og dit ønske.
Er der nogle mødre med ADHD-udfordrede børn, der har gode erfaringer ?

Betty 14. oktober 2011 kl. 07:20

Jeg har ikke selv et ADHD barn ( men jeg har en multihandicappet datter!:) ) – Men jeg har haft både børn og voksne med ADHD i behandling i min klinik med fint resultat!:)

Knus og gode tanker!

Liselotte Vejborg 14. oktober 2011 kl. 08:21

Hvad med varm chokolade? Og har Jacob ikke bedt om kage??? Så er jeg bekymret …

Skriv en kommentar