Torsdag den 14. januar

af Anna Skyggebjerg den 14. januar 2010

“Zen for mødre” handler om at finde åndehuller i en travl hverdag. Åndehuller med ro og fordybelse, hvor vi mærker, at der er et stille center indeni.  Og en af de vigtige pointer i bogen er, at det er nogle meget enkle ritualer, der giver den følelse. Man behøver overhovedet ikke at blive Zen-buddhist for at opleve indre ro. Alt hvad der skal til er nemlig rundt om os allerede.

I dag har jeg fundet hele 3 åndehuller. Hvilken rigdom!

1

Da de andre medlemmer af La Familia var gået i morges, lagde jeg mig ind i Jacobs seng under hans tunge dyne og småsov en halv time længere. Puttepatruljen lå der også. Den halve time er et af de bedste åndehuller, jeg kan finde. Ikke bare fordi, jeg er træt om morgenen og nyder at få lidt mere søvn. Mest af alt fordi den tid er den eneste på døgnet, hvor jeg kan være helt, helt sikker på ikke at blive forstyrret. Og uforstyrret tid, det er den største luxus i mit liv.  Den måde jeg trækker vejret på, når jeg ved, at tiden er helt min egen…

2

På min tidligere arbejdsplads havde jeg kolleger, der røg,  og flere gange dagligt stod på brandtrappen og holdt rygepause. Jeg havde kolleger, der havde bil og hver 2. time måtte ned på gaden og stille på p-skiven. Og jeg havde kolleger, der var gift og jævnligt talte i telefon med ægtefællen. Jeg røg ikke, havde ikke bil og var ikke gift. Så jeg syntes, jeg med god ret kunne tage en pause ind imellem, hvor jeg vendte blikket indad. Nogle gange lyttede jeg til musik. Andre gange slukkede jeg for computeren og sad helt stille og nød roen. Det var værdifuld Zen i nogle hektiske år.

I dag, da arbejdsdagen var lidt rigeligt travl, sænkede jeg mig ned i et af de åndehuller, jeg udviklede dengang: Jeg gik på Youtube og hørte noget musik, der giver mig dybe vejrtrækninger. Jeg valgte Albinonis adagio, men mindre (for den tager 9 minutter) kan jo gøre det.

3

Og her til aften, da Jacob var puttet, Elise lavede lektier og Søren sov, tog jeg min yndlingsbog op af nødhjælpskassen. Og fandt dette citat:

When I loved myself enough

I came to love being alone

surrounded by silence

awed by its spell

listening to inner space.

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

FruGosch 15. januar 2010 kl. 12:13

Kære Anna

GOD ide med sådan en musikpause på job. Jeg har tit valgt at lytte til samme stykke, en af de bedste “klassikere”, indenfor klassisk musik :-) Tror iøvrigt man får bedre pause end mange af rygernes pauser, for de står jo tit og taler med andre rygere, og måske også om arbejde….plus har måske lidt stres over at stå der, og så ude i kulden…

Anna, jeg har læst din bog: Super Mor færdig, og den har givet mig rigtigt meget. Også selvom jeg ikke er enlig mor. Jeg har fået et andet syn på mange ting eller fået skærpet min indstilling på de områder, hvor jeg var enig/allerede praktiserede de ting, du foreslog i bogen. OG: jeg vil købe bogen til en af mine bedste veninder, som lige er blevet enlig mor.

Kh Rikke

Skriv en kommentar