Torsdag den 14. november

af Anna Skyggebjerg den 14. november 2013

Jeg har idag set en samtale mellem Susan Cain og Marie Forleo. Susan Cain er mit idol. Det er hende, som har skrevet Quiet, bogen-over-dem-alle om at være introvert. Marie Forleo, derimod… Lad mig bare sige, at jeg synes, hun larmer på en irriterende all-over-the-place måde, og at jeg af samme grund er holdt op med at abonnere på hendes støjende video-nyhedsbreve om, hvordan man får succes med sin virksomhed.

Stor var derfor min overraskelse, da hun i samtalen med Susan Cain faktisk præsenterer sig selv som introvert. Jeg er på en måde lidt lettet over, at også Susan Cain åbenbart begik den fejl at tænke “WHAT? Introvert? Marie Forleo?” For vi ved det jo godt, men glemmer det åbenbart alligevel: Man kan ikke se på en person, om han eller hun er introvert. Det handler om, hvordan den person genoplader sine batterier. Det handler ikke om, hvilket ansigt, personen præsenterer for offentligheden.

Forleo fortæller blandt andet, hvordan hun går DØD efter to timer, når hun er i sociale sammenhænge. Så tager hun hjem. Eller tager en lang nok pause til, at hun har energi til en ny runde. Det vigtigste er at møde op, siger hun. Der er sgutte andre end én selv, som tænker over, at man går tidligt. 

Tænk lige over den engang. Her op til julefrokostsæsonen…

Og har du 22 minutter, så er samtalen her:

{ 6 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Grete Mor 15. november 2013 kl. 11:23

Tak for et fint foredrag i Politikens hus – jeg var meget forelsket i dine sko :-)

Anna Skyggebjerg 15. november 2013 kl. 11:25

Kære Grete Mor,
Tak for begge dele. Jeg har aldrig i livet haft så fine sko som dem!
Hvis nu du får lyst til at ønske dig dem til jul…:
http://www.moshimoshi.dk/repetto-dansesko-gilmmer.html

Kærlig hilsen,
Anna

Line 15. november 2013 kl. 23:00

Hvor er det skægt at du har det på den måde med Marie. Det har jeg også lidt :D Jeg har næsten lige opdaget hende og er i gang med at æde mig gennem hendes videoer. Men du har ret, hun er godt nok en energibombe. Jeg tager hende med gode pauser imellem ;)

Jeg er selv introvert, men virker ofte meget ekstrovert. Jeg er ikke god til store fester/arrangementer. Men når jeg er tryg og sammen med få mennesker er jeg sprudlende.

Grete Mor 16. november 2013 kl. 11:41

Samme som Line ! At jeg er Introvert er en overraskelse for alle som kender mig – inklusive mig selv :-) Jeg er meget udadvendt og talende sammen med andre, men jeg er til gengæld også bare HELT færdig bagefter…

Grete Mor 16. november 2013 kl. 11:43

ps. Og så var du endnu pænere i virkeligheden !

Anna Skyggebjerg 17. november 2013 kl. 15:10

Kære Line og Grete, det lyder meget bekendt!
Det er jo en vigtig pointe, at vi godt kan træde ud af vores comfortzoner og gøre noget andet, end det vi foretrækker, når det er vigtigt eller meningsfuldt nok. For os selv eller for nogle, vi holder af.
Og selvfølgelig kan vi da gå til fest. Vi vil bare gerne tidligt hjem.

PS: Tak, Grete!!!

Skriv en kommentar