Torsdag den 15. august

af Anna Skyggebjerg den 15. august 2013

Idag på bloggen: Mere af det samme…

Der er nemlig lagt endnu en artikel på Oestrogen.dk om at være introvert: 7 genveje til det bedste liv som introvert. Den har tidligere været bragt i Magasinet Psykologi.

Lad mig lige pointere en ting: I artiklen skriver jeg så kækt, at introverte er sådan og sådan, og at introverte bidrager på arbejdspladsen med dette og hint, for eksempel effektivitet og selvstændighed. Det betyder naturligvis ikke, at ekstroverte ikke er effektive eller selvstændige. Jeg generaliserer. Jeg maler med den brede pensel. Jeg taler om gruppen af introverte, ikke enkeltindivider. Men der ER belæg for udtalelserne: Helt generelt er der tale om kvaliteter, som introverte besidder i højere grad end ekstroverte. Til gengæld har ekstroverte andre kvaliteter: De er generelt bedre til gruppearbejde, de er bedre til at multitaske og fungere under pres, de er hurtigere til at komme igang med en opgave og de er mere risikovillige. 

Drømmen? At introverte og ekstroverte ligestilles. At introvertes og ekstrovertes talenter og præferencer værdsættes på lige fod.

Her er artiklen 7 genveje til det bedste liv som introvert. (Til trofaste læsere af denne blog: Jeg advarer på forhånd mod pointer, der er hørt før!)

 

 

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Lene 17. august 2013 kl. 09:41

Den kan man roligt vende om også. Sæt bare introvert ind der hvor det ekstroverte hyldes og det er mindst lige så sandt.

Sidse 19. august 2013 kl. 12:45

Kære Anna

Du er fra nu af min nye yndlings blogger:o) Jeg har helt ondt i nakken af at nikke genkendende til det du skriver, og det er en befrielse at læse – du har i den grad inspireret mig!

Skriv en kommentar