Torsdag den 17. februar

af Anna Skyggebjerg den 18. februar 2011

I dag har jeg ryddet op i mine skabe og på mit bord. Jeg har brugt i omegnen af tre timer på at skille mig af med ting: smide tøj og papirer ud – og  skabe orden i det, der blev tilbage. De tre timer er langt, langt mindre tid, end jeg har brugt på at tage tilløb til at få det gjort…

Jeg havde nemlig længe mærket, at rodet på mit bord og på mine hylder var blevet en hindring for Zen. For hvem kan nære sin sjæl i et kaos af rod? Hvem kan trække vejret i bund, når man ved, at der er en bunke, der højst sandsynligt vælter, når man puster ud igen?

Orden og enkelhed er afgørende, hvis en stresset bevidsthed skal stilnes, så ro og fordybelse får en chance for at indfinde sig. Jeg vidste det godt. Men først i dag tog jeg mig sammen til at gøre noget ved det.

Det kan anbefales! Hvis det er et projekt, der tager dig mere end tre timer, så begynd i det små med en enkelt hylde eller en enkelt skuffe. Ryd ud med hård hånd og behold kun det, som du ikke kan leve uden eller det, som har affektionsværdi. Og mærk, at du får skabt en ramme omkring dig, der giver plads til Zen!

Jeg har i dag besluttet, at det skal være slut med at akkumulere ting og tøj. Jeg ved jo i virkeligheden godt, at jeg trives bedre med få ting, jeg virkelig er glad for. Så fremover vil jeg kun købe ting, som lever op til disse Hele 3 krav:

1: Det skal være noget, jeg ikke mener at kunne leve uden.

2: Det skal give mig æstetisk nydelse.

3: Det skal nære min sjæl.

Note til mig selv:  De krav udelukker faktisk, at jeg køber flere alt, alt for høje sorte sandaler. Som nu dem her, de senest tilkomne, som jeg fik ondt i fødderne af, INDEN jeg havde forladt butikken med dem …

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Gisela 18. februar 2011 kl. 08:48

De er nu ellers labre :)
Men jeg er helt med på, hvad du mener i forhold til at begrænse ophobningen af unyttige ting. Det er én af de afgørende grunde til, at jeg trives med at bo småt: Det giver en helt naturlig begrænsning!

Anja 18. februar 2011 kl. 10:22

gode krav, dem vil jeg adopetere ;-)

Annamette 18. februar 2011 kl. 13:39

FANTASTISKE sko, dem overtager jeg gerne ;-)

Lea 24. februar 2011 kl. 10:24

Er du heeelt sikker på, at man ikke kan gå i dem? Hvad størrelse bruger du – måske skal de bare gås til? Af mig fx?

Dorte 28. februar 2011 kl. 23:55

Gode “købe-regler” kan man få dem tatoveret på underarmen, så jeg også husker at efterleve det.. Har et stort hus og tænker nogle gange – hvor der dog flyttet meget ind – og lidt ud..

Skriv en kommentar