Torsdag den 5. marts

af Anna Skyggebjerg den 5. marts 2015

Kærlig hilsen Anna er udkommet! Den har i dag fået den bedst tænkelige start på livet. Det har været en vidunderlig dag. Og jeg har ikke lyst til, at den skal slutte!

Boghandleren på Godthåbsvej var pyntet op med lyserøde balloner, lyserøde servietter og lys, damaskdug, guldrandet testel og kandis. Og masser af bøger:

Og så var der jo de håndlavede chokolader fra Choko Choko Yeah, som var pyntet med bogens forside. De var et hit!   

Jeg fik så mange knus, søde ord, blomster og chokolade. Jeg har badet i venlighed og er ganske overvældet.

Jeg holdt en kort, improviseret takketale. “En Oscar-tale”, kalder Ægtefælle den, for den var lutter tak. Men der er også mange at takke. Af hensyn til dem, som gik inden talen eller kom efter den, vil jeg gerne gentage:

TAK til alle som kom og var med til at fejre min bog. Manuskriptet blev afleveret for otte måneder siden, og i al den tid har jeg penduleret mellem at mene, det aldrig ville gå – og at det nok skulle gå alligevel. I dag er veerne overstået, og bogen har fået sit eget liv. Det føles godt, at have så mange på barselsvisit!

TAK til alle brevskriverne i bogen. Tak for jeres tillid. Tak for alt det, I har lært mig. Hvis bogen er blevet ok, er det lige så meget jeres fortjeneste, som det er min. Hvis den ikke er ok, er ansvaret alene mit.

TAK til min redaktør Anne Matthiesen og pressemedarbejder Amanda Østergaard for at have troet på projektet og bakket det op. Tak for jeres tolerance overfor mine sære idéer, særligt den, at jeg ikke vil fotograferes.

TAK til min familie, som har stået hos. I lange perioder, mens bogen blev skrevet, har jeg været mere engageret i fremmede familiers problemer end i min egen familie. For sådan har det været at skrive den bog. Tak, fordi I holdt det ud.

Og så: TAK til damerne i min yndlingsboghandel for den perfekte reception.

Jeg ville ønske denne dag ikke ville slutte. Den har været fantastisk. Men… nu tager jeg det stramme tøj af, smækker en dunjakke over min pyjamas og går en tur med Asger. I morgen vil jeg nyde synet af blomster i hver eneste vindueskarm og føle mig taknemmelig over mit liv.

Godnat. Og fik jeg sagt det? TAK!

{ 9 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Randi 6. marts 2015 kl. 08:00

Tillykke med udgivelsen! :-)

Eva 6. marts 2015 kl. 08:53

glæder mig med dig. Og glæder mig SÅ meget til at læse bogen, jeg netop har købt.

Birgitte B 6. marts 2015 kl. 10:40

Tillykke :-) glæder mig til at læse den! Kh. Birgitte

Jess 6. marts 2015 kl. 12:29

Rigtig mange gange tillykke!!! :)

Jytte 6. marts 2015 kl. 12:52
Anna Skyggebjerg 6. marts 2015 kl. 12:59

TAK for lykønskninger!
Og, Jytte, tak for link. 5 stjerner!! Jubi!!

B 6. marts 2015 kl. 13:05

Og af hele hjertet TAK til dig fra en af dem, der spurgte og fik et klogt og hjertevarmt svar. Det tog lidt tid, inden jeg kunne tage det hele til mig, men alt, hvad du dengang skrev, var sandt – og lærte mig blandt andet den styrke, der ligger i at række ud. Jeg troede, jeg faldt, men du og mange andre fantastiske mennesker dannede tilsammen en faldskærm, der sikrede, at jeg stik mod al forventning landede sikkert på mine fødder. Tak for det.

Laura 6. marts 2015 kl. 14:03

Tak selv! For den dejligste bog længe. Rørerende klog god. Må læse mere, nu. Og tak fordi, du sætter dig så meget på spil i bogen. Bare tak.

Anna Skyggebjerg 6. marts 2015 kl. 14:33

Kære B,
Åh, for hulan, nu sidder jeg her og tuder over dine ord. Tak for dem!
Du har været i mine tanker oftere, end du aner. Hvor er jeg glad for at høre, du er landet.
Knus!
Anna

Skriv en kommentar