Torsdag den 7. april

af Anna Skyggebjerg den 7. april 2011

I går stødte jeg på en kvinde, som har brug for at blive lidt mere glad for sin hverdag – og som derfor for en måned siden var blevet opfordret til at begynde at skrive taknemmelighedsdagbog. Det vil sige hver dag at skrive fem ting, som hun er taknemmelig for.

Det syntes hun var en rigtig god idé og kastede sig ud i projektet.

I går fortalte hun så, at det holdt i… to (2!) dage.  Så kunne hun ligesom ikke finde tiden eller finde motivationen eller finde på noget at skrive.

Jeg har skrevet taknemmelighedsdagbog i mange, mange år. Og jeg kan med stor overbevisning sige dette: Det er den enkleste og mest effektive forandring, du kan foretage i dit liv. Det er komplet  livsforandrende, fordi det lærer dig at fokusere på alt det gode, der er i dit liv, fremfor på det, der måske ikke lige er, som du kunne ønske dig det.  (Nå ja, det er jo altså kun livsforandrende, hvis du ikke allerede er sådan indrettet…)

Det tager ca. ti minutter hver dag. Lidt længere i begyndelsen. Og du må ikke give op efter to dage. For det tager ca. tre uger, før du for alvor mærker, at det virker.  Ti minutter om dagen i tre uger: Dit livs bedste investering! 

Her er “Hele 3 ting”, du får ud af  at skrive taknemmelighedsdagbog:

1: Du får et nyt blik på verden. Du kommer til at værdsætte ting, du tidligere overså eller anså for selvfølgelige.

2: Du bliver gladere. Så enkelt kan det siges.

3: Du bliver bedre til at give slip på det, der tynger – og fokusere på det, der heler.

 

Be thankful for what you have; you’ll end up having more.

If you concentrate on what you don’t have, you will never, ever have enough.

~ Oprah Winfrey

{ 1 trackback }

Inspiration « livet på vestegnen
13. april 2011 kl. 11:08

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Liselotte Vejborg 8. april 2011 kl. 08:21

Enig, enig, enig, enig, enig, enig og enig. Enig over hele linjen.

Til de få af mine workshopdeltagere, der går død efter et par dage, plejer jeg at stille dem følgende spørgsmål, når de klager deres nød: “Vil du – eller vil du ikke (være gladere)?”. Kort sagt: SESAT! (kan ikke få mig selv til at sætte de ord på din æstetiske zen-blog).

Vil i øvrigt lige tilføje, at de kloge hoveder har lavet en række studier, der viser, at taknemmelighedsdagbog 3-4 gange om ugen er optimalt og virker bedre end 7 gange om ugen (der for mange nemt kan gå hen at blive en lidt sur pligt). Men det gør det jo sådan set bare bedre).

”Taknemmelighed er som en lommelygte. Hvis du går ud i haven om natten og tænder lommelygten, ser du pludselig alt, hvad der er i haven. Det har hele tiden været der, men du kunne ikke se det i mørket”. (Dawna Markova)

Anja 8. april 2011 kl. 09:15

Så fint. Mange mange tak for det. Og dejlig kommentar fra Liselotte også. Tak for en dejlig blog Anna.

Skriv en kommentar