Torsdag den 9. juli

af Anna Skyggebjerg den 9. juli 2009

Idag var sidste arbejdsdag. Nu er det ferietid – og som altid kom ferien i sidste øjeblik. Hvordan jeg ved det? Jo, fordi jeg i eftermiddags satte mig i den blå stol ved siden af skrivebordet og sagde til mig selv, “Slap nu af. Træk vejret i bund”. Hvilket jeg gjorde – og hvilket prompte udløste et hosteanfald. Så prøvede jeg igen: traaak vejret. Og fik endnu et hosteanfald.  Derfor ved jeg, at ferien er kommet i sidste øjeblik!

Heldigvis skal jeg ingenting i ferien. Bortset fra fire dage i London fra på lørdag, skal vi alle sammen være herhjemme og lave så lidt som muligt. Blot være sammen og genoptræne de dybe vejrtrækninger. Få ro på, simpelthen. Og jeg har tænkt mig at begynde udefra med hensyn til at få ro på. Konkret vil det sige, at jeg begynder med at skabe ro og orden i lejligheden. Erfaringen er nemlig, at når der er ydre ro og orden, så følger indre ro og orden lige i hælene. Og dermed grobund for Zen.  At drage omsorg for mit hjem er i realiteten at drage omsorg for mig selv – og min familie.

Så jeg glæder mig til at

1

Skabe orden i rodede skuffer og på ditto hylder. Jeg tager bare en enkelt af gangen.

2

Flytte rundt på alle småtingene. Og jeg ved af erfaring, at når jeg tager visse ting op i hånden, finder jeg ud af, at de ikke er vigtige at have fremme mere. Resultat: Mere orden, mere enkelhed og mere fokus på det, der virkelig giver mig glæde.

3

Sætte friske blomster i små vaser overalt i lejligheden. Oaser af skønhed, der forkæler mine sanser!

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

annette 9. juli 2009 kl. 22:37

- og Puttepatruljen (som vi passer mens fru Bloggeren er i London) passer sit arbejde med at ligge i fodenden af Roberts seng.

Gisela Bay 10. juli 2009 kl. 10:45

Rigtig god ferie til jer.
Jeg starter også ferie i dag, og for mig er zol = zen :-) Så jeg håber på bedre vejr..
Kh, G.

Julia 10. juli 2009 kl. 21:20

Rigtig dejlig ferie fantastiske Anna!

Skriv en kommentar