Torsdag den 9. juni

af Anna Skyggebjerg den 9. juni 2011

Jeg har ikke sluppet “Room” endnu. Eller måske snarere omvendt: “Room” har ikke sluppet sit tag i mig. Jacks og hans mors evne til at se det store i det små er ekstraordinær og inspirerende (og påtvungen dem på grusomste vis). Derfor i dag “Hele 3 ting” om netop det: At se det store i det små – hvorved verden bliver endnu smukkere.

1:

Da Jacob kommer træt hjem fra skole, lægger han sig ind på min seng til Chilli, som spinder, slikker ham på panden og stryger sit ansigt op af hans, som en kat gør ved sine killinger. Trætheden siver ud af Jacob, og han siger til sin bedste ven, “Jeg elsker dig, jeg elsker dig, jeg elsker dig.”

For en mor er det stort.

2:

Jacob og jeg kører i bil i dag. Da vi er næsten hjemme – og derfor tæt på skolen – siger drengen pludselig, “Der går vores vikar. Han har spillet sæl i “Nissebanden!”

For en dreng er det stort. Virkelig stort!

3:

Og til slut et af mine favorit haiku-digte. Personen i digtet sidder i sin hytte. Han har ingenting, og alligevel føler han, at han har alt, fordi han indånder forårsluften. Han mestrer virkelig at se det store i det små.

this spring in my hut

there is nothing

there is everything

(Sodo Yamaguchi 1642-1716)

PS: Det har faktisk ikke alt sammen handlet om Jacob i dag. Elise har været til mundtlig eksamen i dansk og fået 12. Og hele familien er SÅ stolte og lettede.

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Randi 10. juni 2011 kl. 08:05

Tillykke til Elise med det superflotte eksamensresultat – hun ER sej :-)

Sissel 10. juni 2011 kl. 08:25

Tak for et skønt haiku-digt! Og tillykke til Elise, det er godt nok flot!!!
Jeg overvejer seriøst at anskaffe mig kat, efter alle disse skønne billeder og historier om pelspølsen, og dens evne til at bringe zen til familien. Jeg er bare så bange for de mus som katten eventuelt kommer til at fange… :-D

Liselotte Vejborg 10. juni 2011 kl. 08:40

High Five til Elise! Men det kommer jo ikke bag på mig. Med hendes tilgang til indkøb af karameller og barberskum fornemmer man jo straks, at hun er “more than good looks!”. :-)

Er der måske snart basis for en Haiku-bogliste? Hvor finder man f.eks. lige Sodo Yamaguchi?!?!?!

Elise 10. juni 2011 kl. 14:21

Kære Randi, Sissel og Liselotte.

Tusinde tak for jeres kommentarer om mit eksamensresultat!
Dem er jeg rigtig glad for :)

Anna Skyggebjerg 10. juni 2011 kl. 14:23

@Liselotte, Sodo Yamagichis haiku har jeg fra “Haiku Mind. 108 Poems to Cultivate Awareness & Open Your Heart” af Patricia Donogan.

Skriv en kommentar