Zen Cataldo dag 3, mandag den 16. november

af Anna Skyggebjerg den 16. november 2009

Plads til Zen

1

Du skal skaffe dig plads til Zen. Ikke bare plads i løbet af dagen, men også en fysisk plads, et “eget værelse”, hvortil du kan trække dig tilbage. Kan du ikke få et helt værelse (det kan de færreste af os), så i det mindste en krog eller et skrivebord. Brug ti minutter hver dag i dit refugium. Nyd skønheden og roen og vær taknemmelig for alt det gode, der er i dit liv.  Der er zen-garanti!

2

Jeg har fundet tilbage til mit yndlings-sted på mit yndlings-refugium: Den stol i haven, hvor jeg i går drak dagens første kop te.  For to år siden sad jeg i den stol hver formiddag i to uger. Og nu gør jeg det igen. I dag har jeg siddet tre og en halv time i solen og arbejdet. Og jeg tror ikke, der er et sted i hele verden, jeg synes er smukkere. Jeg er ikke til åbne vidder, men til små rum og hyggelige kroge, hvor jeg kan mærke mig selv. Men er der udsigt til noget stort, er det kun godt. Det er der her: bjerge til den ene side og, når jeg kigger lige ud, så ligger Middelhavet og glimter (Det er det lyse midt på billedet. Ikke helt nemt at se…):

Udsigt fra den bedste plads i verden

3

Ham her har også fundet sig en god plads til Zen. Han hedder Ferdinand, fordi han hellere vil dufte til blomsterne end slås med vilde katte, der kommer ind på klosterets område. Der findes også zen-buddhistiske pelspølser i Italien:

Ferdinand

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Pi Andrea 16. november 2009 kl. 16:38

Jeg har for over 20 år siden været i Scala, på studierejse…og det sidder stadigvæk i mig som en af de største oplevelser i mit liv… :o )
Der er så smukt og fredeligt… Og Ravello…og Amalfi… Og jeg var også på en en-dags tur på Capri…og og og…jo Vesuvio og Byen der blev begravet levende, Pompei… Det er utroligt hvad man kan nå på en uge og samtidig tage noget studierelevant med sig hjem… :o )
Vi boede på et lille fint hotel i Scala, som dengang var ejet af en skøn italiensk familie, som havde en datter der havde giftet sig dansk, og det var via den gren af familien, at jeg fik lov til at stifte bekendtskab med det lille stykke paradis på jorden… Tak… :o )
Og en lille smule misundelig hilsen fra mig til dig… :o )

Margith 16. november 2009 kl. 20:02

Nyd det, vi var i Toscana fornylig og vi er enige om at der skal vi igen.

Dora 16. november 2009 kl. 21:35

Jeg glæder mig til vi skal have anlagt have til næste år, der har vi nemlig planlagt en “masse små rum” – anlagt efter solens positioner.
Jeg glæder mig til at læse triologien af morbogen, når den udkommer. :0) Tak for din dejlige blog Anna, den giver varme, inspiration og nu en drøm om en rejse til Italien. :0)

Anna 17. november 2009 kl. 22:57

Anna, hvor ser der fantastisk ud!!! Zen for fuld udblæsning.
Nyd det, nyd det!

Skriv en kommentar