Zen Cataldo dag 8, lørdag den 21. november

af Anna Skyggebjerg den 21. november 2009

La familia

1

Da jeg forlod hjemmet for en uge siden, efterlod jeg et hul, hvor der havde været daglige zen-skabende ritualer: Vækning, læsning, tedrikning, putning… Men jeg har nu fået fortalt, at Jacob i mit fravær har skabt sit eget ritual. Han har insisteret på hver eneste aften at gå tidligt i seng sammen med Puttepatruljen, en bog og et glas iste.

Det gjorde mig glad! For det betyder jo, at det, jeg har gjort, har virket: Han er nu i stand til selv at mærke, at han har brug for ro og fordybelse,  og han har redskaber til at skaffe sig det.

2

Også Elise lærer i mit fravær. Hun har lagt sig med influenza, og da jeg ikke er der, er det Søren, som aer hende, spørger til hende, giver hende medicin og overrasker hende med æblejuice og ostekugler. Og hun tager imod hans omsorg. Hvilket ellers ikke falder hende nemt, fordi jeg jo altid er der.

Jeg er ikke glad for, at hun har influenza. Men – lidt i hemmelighed – er jeg glad for, at dette vindue åbnedes, da jeg lukkede døren bag mig.  

3

På min tur i haven i dag fandt jeg disse morgenfruer og blev overvældet af mindet om og længslen efter min mor:

Min mors morgenfruer

Morgenfruer var min mors yndlingsblomst. Det sidste, hun gjorde i sit liv, var at gå ud i haven og plukke årets næsten sidste morgenfruer og sætte dem i den lille blå vase, som nu er min. Derefter satte hun sig i sin stol, ringede til lægen og sagde, at hun havde det mærkeligt – og døde med telefonen i hånden.

Hun ville have elsket denne have. Og jeg ville elske at have kunnet dele den med hende.

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Dorte 21. november 2009 kl. 18:07

Kære Anna
Det rører mig dybt at læse om dine børn – både fordi de lyder så fuldkommen fantastiske begge to, og så for måden du ser (virkelig SER) dem på. Fantastisk med Jacob, der har fået det indgroet i sig at skabe ro og fordybelse… Og god bedring til Elise.
Kh Dorte

Anna Skyggebjerg 21. november 2009 kl. 18:14

Kære Dorte,
Tak for din kommentar og gode ønsker for Elise. Nej ikke tak, men TAK.
Kærligst,
Anna

Dora 21. november 2009 kl. 23:00

Jeg blev helt rørt af at læse om din mor og dine søde børn, hvor er de bare så dygtige, du er en god eksempel for dem som mor. Ønsker din datter en god bedring.
Meget rørt Dora

Anna 22. november 2009 kl. 00:14

Kære Dora,
Tusind TAK for din kommentar. Og også tak fordi du har givet “Super Mor” til en enlig mor. Det gør mig virkelig meget stolt. Håber, hun får glæde af den.
(Jeg ville have skrevet på din blog, men kunne ikke få det til at fungere. Beklager.)
Kærligst,
Anna

Skriv en kommentar