Onsdag den 4. december

af Anna Skyggebjerg den 4. december 2013

I går var jeg i Slagelse for at holde årets sidste foredrag. Der var i omegnen af 50 tilhørere, så det var nærmest et dagligstuemøde. Og den slags er altid interessante, for så går snakken.

Tillad mig for resten at prale over denne anmeldelse af mit foredrag…

I går var der igen-igen en ung, som tog mod til sig og sagde, “Jeg er studerende/går på gymnasiet/går på efterskole – og der er et massivt ekstrovert ideal. Man skal hele tiden være social. Jeg har sådan brug for tid alene, men hvordan skal jeg få det sagt, uden at de andre synes, jeg er asocial og mærkelig?” I går var det en stille pige fra en efterskole. For nyligt var det en pige i 2.g, som godt turde have skrig-grønt hår, men ikke turde sige til sine venner, at hun er introvert og har brug for ro ind imellem alle de sociale forpligtelser.

Det skærer mig i hjertet, når det er børn og unge, som ikke tør stå ved, hvem de er. Til gengæld varmede det hjertet, at der i går var så mange voksne, som var solidariske med pigen og kom med gode råd til.

Har du et råd til sådan en pige, så skriv det endelig her på bloggen. For hendes skyld, primært, men også for min. For når der bliver luft i kalenderen, så vil jeg altså gøre noget for de unge introverte og vil gerne have input allerede nu.

PS: Du skal lige se de fineste julekort, jeg har købt. Jeg har en svaghed for lækkert papir og tryk, som kan mærkes med fingerspidserne. Disse julekort er trykt på UDSØGT papir og kuverten til det ene kort er foret med silkepapir. De er lavet af Katrine fra Stolen Tuesday, som er et letterpress studio i København. 

 

{ 9 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Paprika 4. december 2013 kl. 20:24

Glæder mig til at hører dine ideer til unge, husk at komme med ideer til både “drenge” og piger”

Anna Skyggebjerg 4. december 2013 kl. 21:54

God pointe, Paprika. Tak!

Rikke Kristiansen 4. december 2013 kl. 22:01

Tusind tak for et dejligt foredrag i går. Der var nemlig helt rigtigt en hyggelig stemning. Tak for dine bøger, jeg har dem alle og det har været en befrielse at læse dem. Jeg glæder mig allerede til at læse den næste.

Jytte 5. december 2013 kl. 13:14

Jeg synes de er heldige at de ved at de har brug for ro allerede i ung alder. Jeg har først lige fundet ud af det, 40+…

Anna Skyggebjerg 5. december 2013 kl. 13:31

Kære Jytte,
Det er en god pointe. Det vil jeg huske at sige til dem fremover. Tak!

Kære Rikke, selv tak!
Tænk, at du har alle mine bøger. Det gør mig stolt. Du skulle være kommet op, så jeg kunne have hilst på dig!

Tina 5. december 2013 kl. 15:51

Kære Anna

Tillykke med den flotte anmeldelse!!
Selvfølgelig skulle du da give os et link til den!
Man skal ikke sætte sit lys under en skæppe, som det hedder – eller som en tidligere chef engang fortalte mig: man skal bare gøre som om man var en mand: “jeg er skidegod og se lige det her, jeg har lavet!”. Ja! Hvorfor i grunden ikke?!

Tina 5. december 2013 kl. 15:53

Hov! Resten af min besked kom ikke med!
Det stod: Farveller Jantelov!

Rikke Kristiansen 6. december 2013 kl. 22:54

Kære Anna,
jeg ville skam gerne have hilst personligt på dig, men tænkte, at du havde brug for pausen ;-) og at jeg kunne skrive til dig her, vi nåede nemlig ikke at få din mail…
Jeg sad på foreste række yderst til højre, din venstre, og deltog aktivt i snakken til sidst. Så lidt fik vi da snakket sammen :-) Næste gang skal jeg nok komme og hilse på. :-)
Hilsen en introvert supermor med sans for zen ;-)

Anna Skyggebjerg 6. december 2013 kl. 23:01

Tina, din chef har en pointe! Værd at prøve…

Rikke,
Hej! Jeg husker dig tydeligt!!

Skriv en kommentar