Kærlig hilsen Anna

Kærlig hilsen Anna er en krydsning mellem at være brevkasse og memoir.

Bogen er blevet til ved, at mennesker har sendt mig breve og spurgt mig til råds om alt det sværeste i deres liv:

Hvad gør jeg, når jeg har forelsket mig i en meget ældre mand? Når min hustru er utro? Når min eks-mand ikke vil se det fælles barn? Når min mor skal dø? Når jeg ikke kan elske sin far? Når jeg skammer mig? Når jeg ikke tør sige ja til en date?

Mine svar er lange, meget personlige og båret af en dyb solidaritet med de mennesker, som har vist mig tillid ved at skrive. Det er ikke bare brevskrivernes hjerteblod, du kommer til at læse; det er også mit.

Bogen skal læses med en pakke Kleenex ved din side. Men hold ud! Jeg lover dig, at du får noget værdifuldt med dig: Du får trænet din empatimuskel og din samhøringhedsfølelse. Når du har læst Kærlig hilsen Anna er du ikke længere i tvivl om, at vi mennesker er mere ens, end vi er uens. At nok er vi hver især unikke, men vi er ikke så særlige, at vi ikke kan rummes og forstås af andre. Jeg håber, den erkendelse vil give dig mod til at vise andre mennesker, hvem du dybest set er. Det er det, jeg selv har gjort i bogen.

Du kan købe bogen hos din lokale boghandler – eller lige her.

Bogen har fået 6 F’er i Femina og 5 stjerner i Alt for Damerne:

Citat fra Femina:

Spørgsmålene er sårbare, så det river, og svarene er vidunderlige. Denne bog er et unikt indblik i andre menneskers liv og gør det, som litteratur kan – nemlig samler os om, at vi ofte i livet føler og oplever det samme. Når du har læst denne bog, vil du opleve, at du ikke står alene.

Citat fra Alt for Damerne:

Skyggebjerg er omsorgsfuld og klog, og brevene bliver den gensidigt ærlige, reflekterede snak med en mor eller veninde, som er så velgørende. Og problemerne er vedkommende.

OG – endnu bedre! – en af de kvinder, hvis brev er med i Kærlig hilsen Anna har skrevet sådan her:

Af hele hjertet TAK til dig fra en af dem, der spurgte og fik et klogt og hjertevarmt svar. Det tog lidt tid, inden jeg kunne tage det hele til mig, men alt, hvad du dengang skrev, var sandt – og lærte mig blandt andet den styrke, der ligger i at række ud. Jeg troede, jeg faldt, men du og mange andre fantastiske mennesker dannede tilsammen en faldskærm, der sikrede, at jeg stik mod al forventning landede sikkert på mine fødder. Tak for det.

{ 2 trackbacks }

Tirsdag den 30. juni | H e l e  3  t i n g
30. juni 2015 kl. 22:11
Mandag den 28. september – VIND | H e l e  3  t i n g
28. september 2015 kl. 23:43

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

Mhannah 18. december 2015 kl. 20:16

Hej Anna
Jeg blev så glad idag. På vej ud af det lokale bibliotek fik jeg øje på din bog Kærlig hilsen Anna, der stod på en hylde med bøger der var afleveret for nyligt. Den glæder jeg mig til at læse i juleferien.

Skriv en kommentar