Introvert – Stå ved dig selv

Introvert – Stå ved dig selv (Nej, du behøver ikke gå til fest og gemme dig på badeværelset)

Holder du af ensomhed?

Kan du lide at fordybe dig – og vil helst ikke afbrydes?

Vil du helst fejre fødselsdag kun med de nærmeste?

Har du tilbragt fester med at gemme dig på badeværelset?

Er du overforberedt, når du skal holde foredrag, undervise eller præsentere noget?

Skal du bruge tid alene for at komme til kræfter, efter du har været social?

Hvis du svarer ja til de fleste af spørgsmålene, er du sandsynligvis introvert.

Mellem 30 og 50%  af os er introverte. Er du overrasket over, at vi er så mange? Det er nok, fordi en del af os lader, som om vi ikke er introverte og anstrenger os for at passe ind i en ekstrovert verden, der hylder de hurtige, de meget talende, de festlige og de selv-promoverende.

Det har vi ingen grund til. For at være introvert er en fin ting.

Introvert  handler om ikke længere at slå knuder på sig selv for at passe ind i en ekstrovert verden. Den handler om at stå ved sig selv. Den handler om, hvordan ens eget liv bliver bedre af det. Og om, hvordan de andres liv også bliver bedre af det, fordi de ekstroverte har brug for vores ro og eftertænksomhed. Og ikke mindst handler Introvert  om, hvordan vi helt konkret  når dertil: Hvilke valg, vi skal træffe – i vores familier, i vores sociale liv, på vores arbejdspladser – så vi hver især kan leve tro mod os selv og yde vort bedste.

Køb den hos boghandleren

{ 9 trackbacks }

Træner du efter din personlighed? | Modspil
29. marts 2013 kl. 17:46
Ny bog om introverte | Shhh - de introverte kommer!
2. april 2013 kl. 17:11
Ny bog om introverte | Shhh - de introverte kommer!
2. april 2013 kl. 17:13
Lotte Garbers
31. maj 2013 kl. 07:51
Lotte Garbers - Forfatter, foredragsholder, debattør. Og megasej.
6. december 2013 kl. 14:44
Lotte Garbers - Forfatter, foredragsholder, debattør. Og megasej.
24. december 2013 kl. 09:31
Træner du efter din personlighed? | Funktionelt Modspil
24. august 2014 kl. 14:46
Tanker fra et B-menneske | Små tanker fra en kreativ løbemor
11. september 2014 kl. 12:17
Særligt sensitiv | Ib By Heart
18. februar 2015 kl. 12:17

{ 19 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Karina Jørgensen 24. marts 2013 kl. 11:49

Hej Anna

Jeg glæder mig meget til at læse din nye bog. Alene bagsideteksten går lukt i maven.

Mange hilsner
Karina

mogens cuber 25. marts 2013 kl. 12:37

Hej Anna. I dette øjeblik slutter programmet på P1. Og jeg skal ha’ fundet din bog i en fart som gave til min elskede. Da jeg mødte hende for 7 år siden opdagede jeg, at hun havde tilbragt halvdelen af tiden på et Toilet, når hun var til fest. Det har jeg så også gjort – bare ikek det samme, desværre – der skulle noget dating.dk til før vi mødte hinanden i en modnet alder. (årg 62 og hun årg.67). Vi har te tid om aftenen. Vi forsøger at gi’ plads til stilheden sammen og hver for sig. Vi har fire børn til sammen og ind i mellem buldrer tilværelsen afsted hvor vi er lokomotiverne der drøner gennem nat og dag – lysende for andre, ind i mellem paniske for at miste hinanden i et skarpt sving. Vi bor ved fjorden i Randers med masser af plads omkring os – og jeg sad i aftes og funderede over hvorfor vi ingen planer har for påsken andet end at nyde stilheden. Ingen invitationer. Ingen påskefrokoster. Var jeg ensom? Lidt, lissom Mummifar kan blive det, når alt er gjort og ingen har brug for en. Tilsyneladende. Jeg synes vi gør det okay godt, men hun skal ha’ den bog alligevel, og mon ikke jeg læser den også…Tillykke med bogen. Og se forresten min hjemmeside. Jeg er uddannet journalist oprindelig, men fandt til sidst ud af at jeg skyndte mig bedst langsomt og egentlig havde det rigtig godt med at udtrykke mig selv fremfor altid at skulle udtrykke andres følelser, tanker, erfaringer. Jeg tror jeg er introvert, med det ekstroverte i ascendanten :) Glædelig påske.

Pernille Jeppsson 24. april 2013 kl. 21:49

Hej

Kan man ikke bestille bogen direkte på din side?

Hilsen Pernille

Anna Skyggebjerg 24. april 2013 kl. 22:09

Kære Pernille,
Nej, det kan du desværre ikke. Du må en tur omkring din boghandel – eventuelt den på nettet, http://www.saxo.com/dk/introvert_anna-skyggebjerg_haeftet_9788763827164
Kærlig hilsen,
Anna

Andreas 28. april 2013 kl. 13:04

Hei Anna. Leste om din bok i det danske bladet Juicy, og har veldig lyst til å lese den. Jeg er en ganske introvert person selv. Blir boken utgitt på norsk i Norge?

Anna Skyggebjerg 28. april 2013 kl. 13:17

Kære Andreas,
Der er desværre ingen planer om oversættelse. Men tror du ikke godt, du kan læse den på dansk? Bestil den via en netboghandel, for eksempel http://www.saxo.com/dk/forfatter/anna-skuggebjerg_4344948
Kærlig hilsen,
Anna

Andreas 28. april 2013 kl. 13:28

Jo, tenkte å kjøpe den som dansk e-bok hvis den ikke kommer på norsk. :)

Andreas 30. april 2013 kl. 10:34

Nå har jeg kjøpt boken din som e-bok på saxo.dk. Klarte ikke å vente lenger… ;)

Christina 5. juni 2013 kl. 20:00

Hvor faldt der mange ting på plads, da jeg læste din bog.

Nu skal jeg øve mig i “at stå ved mig selv”. Har hele mit liv prøvet at halse efter de ekstroverte.

TAK.

Pia 19. juni 2013 kl. 19:34

Den glæder jeg mig rigtig meget til at læse :)

Pia 19. juni 2013 kl. 19:43

Nu har jeg ellers gået og øvet mig i at være ekstrovert, men trives simpelthen ikke i det, så glæder mig rigtig meget til at læse din bog :)

Lene 13. august 2013 kl. 14:57

Helt igennem fantastisk og ærlig bog. Alle burde læse den!
For første gang, føler jeg mig ikke forkert i sociale sammenhænge – men kan nu blot varmes ved tanken om, at jeg er en helt normal introvert! :-)
Tak for en god og tankevækkende bog.

Helle Ritz 24. august 2013 kl. 11:05

Slugte din bog – tusind tak for at du er med til at udbrede kendskabet til os introverte:-) Meget lærerig bog:-)

Mette Johansen 5. september 2013 kl. 13:24

Hej Anna

vil du hjælpe med lidt tanker på, hvordan jeg kan hjælpe elev – som “virker” introvert. Jeg vil ikke tvinge ham “ud af skallen” – tværtimod – en gerne hjælpe ham. Han er meget svær at få en god snak med og få til at åbne

Nathali 7. november 2013 kl. 20:45

Vildt jeg kan se mange lighedstegn på vores mindste datter, din bog skal helt sikkert købes og mon ikke det vil give os et bedre indblik i hendes verden.

Hilsen Nathali

jacob 1. juni 2014 kl. 19:42

Måske det er mig, der har misforstået begrebet introvert.

Jeg kan nikke genkendende til at dine spørgsmål, men gør det mig introvert?

Hvis man er ekstrovert, så er man blandt andet hurtigt til at kunne komme ud med sine inderste tanker osv. Det må stå i paradigme til introvert.

Så man kan godt holde af ensomhed og være usocial eller ligefrem asocial, men det betyder vel ikke, at man er introvert.

Anna Skyggebjerg 1. juni 2014 kl. 20:16

Kære Jacob,
Jeg tror, jeg må anbefale dig at læse bogen – eller løse lidt rundt på bloggen for at få præcist svar på, hvad det vil sige at være introvert.
Det helt korte svar er, at introverte lader deres batterier op ved at være alene eller sammen med få mennesker, som den introverte kender godt. Til gengæld tapper det en introvert at være sammen med mange mennesker og at være i situationer med megen ydre stimuli (støj, for eksempel). Ekstroverte, derimod, lader deres batterier op ved at være sammen med mennesker, men føler sig understimulerede af at være alene og i omgivelser med få ydre stimuli.
Men vi er alle sammen andet og mere end bare introverte eller ekstroverte. Og vi er introverte eller ekstroverte i forskellige grader. Introvert/ekstrovert er et prisme, vi kan se os selv igennem, og som kan være med til at nuancere, hvem vi er.

Bente 20. december 2014 kl. 23:07

Kære Anna.
Jeg har idag lyttet til din bog , som jeg havde lånt som lydbog på biblioteket. Du har nu fået mig til at se mere klart på mine børns opvækst. Introvert- ekstrovert . Glæder mig over at jeg ikke har tvunget mine børn til en ekstrovert opvækst. Din bog fordyber sig rigtig godt i det introverte menneskes verden .
Venlig hilsen Bente Friis

Lissie 1. marts 2015 kl. 11:51

Kære Anna

Jeg har læst bogen og ih! hvor jeg kan genkende mig selv. Hvor er det dejligt at se at det ikke kun er mig der er introvert. Nu behøver jeg ikke at bekymre mig over min meget stille og indadvendte måde at være på . Glæder mig til at læse din nye bog.
Mine varme hilsener Lissie

Skriv en kommentar