Fredag den 8. juli

af Anna Skyggebjerg den 8. juli 2011

Ferietips #2: Aftentegninger

 Jeg er en stor tilhænger af ritualer i hverdagen. Ritualer sætter gode rammer, skaber orden i kaos og samler flossede sind. Derfor har vi masser af ritualer i familien. Og jeg har mange ritualer for mig selv.

 Et af familiens ferieritualer er, at børnene laver aftentegninger. Når vi skal til at sætte tempoet ned og gøre os klar til sengetid, laver børnene (nej, faktisk kun Jacob, for Elise er blevet for gammel) en tegning af noget godt fra den dag, der nu nærmer sig sin afslutning. Der behøver ikke at være sket noget stort. Det kan være en tegning af hvad som helst: En lækker portion koldskål, en sky eller en bil, der er blevet lagt mærke til.

 Det er en super måde at geare ned på. Og hvad der er endnu bedre: Ritualet med at lave aftentegninger skærper børnenes opmærksomhed på hverdagsting og hverdagsoplevelser. Det lærer dem at se det fantastiske i det almindelige, det smukke i det enkle. Det er ægte Zen!

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Dorte Møller Madsen 9. juli 2011 kl. 11:32

Kære Anna, hvor tidligt introducerede du dette ritual? Det lyder som rigtig godt og lidt a la vi voksnes “positv-dagbog”..

Liselotte Vejborg 9. juli 2011 kl. 20:28

Endnu en superidé! Tak.

Anna Skyggebjerg 9. juli 2011 kl. 21:18

Kære Dorte,
Det er nok forskelligt, hvornår børn er parate til at fordybe sig i at tegne, men vi begyndte, da Jacob var omkring 4½.
Kærlig hilsen,
Anna

Skriv en kommentar