Fredag den 18. september

af Anna Skyggebjerg den 18. september 2015

Jeg har været i yndlingsbutikken, Boghandleren på Godthåbsvej. Egentlig bare for at købe grønne tusser, fordi jeg har fået den idé, at jeg kun kan skrive med grønne tusser. Men selvfølgelig røg der en bog i tasken og en god snak over disken.

Og så har jeg på det seneste fået et kick ud af at se, hvordan damerne har sat mig i berømt og berygtet mandligt selskab, midt mellem hr. Thomas Helmig og hr. Christian Grey:

Du skal have et uddrag fra Kærlig hilsen Anna. Det er fra svaret til “Den chokerede mor”, hvis eksmand ikke længere vil se deres 5-årige søn. Svaret handler meget om vigtigheden af aldrig, aldrig at tale negativt til sønnen om hans far, men tværtimod altid fortælle sønnen, at hun, hans mor, er taknemmelig for at have haft sønnens far i sit liv, for ellers ville hun jo ikke have fået verdens dejligste søn:

Og bagefter, Chokerede mor, når du har sagt og gjort alt det rigtige og din søn sover eller er ude af huset, så ringer du til en af dine nærmeste veninder og: Do your worst!  Spy ild, så jorden slår revner.  Få Djævelen til at ryste af skræk over din styrke. Grin til du tisser i bukserne.

 Jeg ved, at det ikke er rimeligt at forlange af dig, at du skal være så god, når han er så dum. Men livet er sjældent rimeligt i sine forlangener. På grund af din søns far er du blevet pålagt den enorme udfordring, at skulle være et bedre menneske, end du tror, du magter. Hele tiden at skulle være den, der viser, hvordan ordentlige mennesker opfører sig. Tag den udfordring på dig som en etisk fordring, Chokerede mor. Det er dit livs opgave. Intet mindre. Karmatrolden vil givetvis belønne dig, men den største belønning er naturligvis og uden sammenligning denne: Din søn vokser op med det stærkest tænkelige forbillede for, hvordan man lever sit liv med et fornemt og åbent hjerte, som en Kærlighedens Kriger. For sådan én er du. Din søn vil elske og beundre dig. Jeg garanterer.

Kærlige hilsner til dig og din søn,

Anna

Skriv en kommentar