Fredag den 2. oktober

af Anna Skyggebjerg den 2. oktober 2015

Den introverte massemorder…

Der er igen-igen blevet begået massemord på en amerikansk skole. Ni er blevet dræbt, syv er sårede. Drabsmanden er en 26-årig mand. Og man tænker, “Hvem gør den slags??!! Hvad foregår der i mandens hoved??!!”

Men det behøver man ikke at lede længe efter svar på. For BT har været på morderens datingprofil og kan fortælle, hvilke personlighedstræk, han rummer:

“Ifølge profilen anså den 26-årige Chris Harper Mercer sig selv som en enspænder og en introvert. Han var også tilhænger af det okkulte.”

Og så må man jo spørge sig selv, hvorfor sådan en mand overhovedet har fået lov til at gå fri. Enspænder og introvert… Helt ærligt, han har jo været en tikkende bombe! 

BT har kopieret et billede af morderens datingprofil. Der er andre ord i den profil, BT også kunne have valgt at citere. Endda fra den helt samme linje som den med “personlighed”, hvori ordet “introvert” optræder. Ordet “intellektuel” står nævnt. Og “geek” og “nerd”. Men BT valgte det værste af dem alle: “introvert”.

Skal vi ikke bare blive enige om, at BT mangler basal viden om introversion. 

Men, hvad der er endnu værre, er, at BT mangler basal evne til at læse engelsk. For det, de har citeret, er ikke morderens karakteristik af egen personlighed, men derimod de personlighedstræk, han søger i en kvinde. Overskriften på billedet er: “What I’m looking for”. Chris Harper Mercer ville altså gerne have en introvert kæreste. Jeg har på fornemmelselsen, at BT nok mener, at også det afslører, at han var bindegal.

Dagens snaphot: For at falde ned igen har jeg pakket gevinster ind til Janne, Anne og Heidi:

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Vibeke 3. oktober 2015 kl. 22:26

Sikke smukke pakker til de heldige:)
Og jo… enig! Det siger mere om BT’s journalist.. end om os.. at vedkommende anser introversion for at være en farlig brist :)

Mads & Monopolet startede i dag ud med at fortælle om introverte Marie, som sidste lørdag bragte problematikken om at melde ærligt ud, at hun ikke var til fest og farver i nattelivet, men meget gerne deltog i mere introvert-venlige aktiviteter, frem i lyset/æteren.
(Hun var tæt på at få T-shirten for dilemmaet, da alle syntes det var godt at få talt om :) )
Nu havde hun sagt det til vennerne… og reaktionen var… OK :)
Hun havde frygtet en afvisning.. at blive “lagt på is” til aktiviteter hun GERNE ville deltage i… men ærlighed … skaber sjældent problemer …. og det var en stor lettelse for hende, ikke mere at behøve finde på undskyldninger.
Problem solved :)
Var hun fortsat med de dårlige (uærlige) undskyldninger, VILLE hun sandsynligvis være blevet droppet på et tidspunkt ;-)
Det er bare SÅ vigtigt med den ærlighed…ærlighed omkring følelser, kan man kun have respekt for …. diplomati og høflighed er ikke andet end en bredt accepteret form for hykleri.. som jeg absolut ikke kan ha’ ;-)
Derfor…. kære Anna … vil jeg gerne takke DIG, for at være et så VIDUNDERLIGT forbillede for ÆRLIG SNAK… DU er guld… i kampen for accept af vore introverte værdier, på lige fod med de extroverte…. og tak for at udbrede kendskabet til introversion via dine bøger og foredrag… og hjælpe folk til at føle sig mindre alene/sære :)
TAK… og Knus!

Anna Skyggebjerg 3. oktober 2015 kl. 23:51

Kære Vibeke, det er mig, som takker: Tak for en kærlig kommentar!
Knus tilbage!!

Ulla 5. oktober 2015 kl. 15:33

Som sædvanlig griner man med en tåre i øjenkrogen – eller græder med et grin. Tak fordi du er dig, Anna <3

Skriv en kommentar