Fredag den 21. juni

af Anna Skyggebjerg den 21. juni 2013

I rigtigt mange af de mails, jeg har fået fra læsere af Introvert, er der et ord, der går igen: skam.  Læsere fortæller, hvordan de har følt skam over at være, som de er. Følt skam over ikke at passe ind. Følt skam over ofte at foretrække at være alene, når det er at-være-social, der er “det rigtige”. Og de fortæller om, hvordan skammen er forsvundet ud af livet, fordi de har forstået, at de ikke er forkerte, de er bare introverte. I en ekstrovert verden. 

Skam opstår, når man har en fornemmelse af, at der er noget ved mig, som, hvis andre vidste det eller så det, ville gøre, at jeg ikke var værdig til at være med i fællesskabet. Derfor spiller mange introverte spillet som ekstroverte. Af frygt for ellers at blive stemt hjem.

Vi kan først leve autentisk, når skammen har forladt livet. Når vi kan give slip på at være dem, vi tror, vi skal være -- og i stedet være dem, vi er. Sårbare, uperfekte -- og pretty awesome. Eller kort sagt: Værdige.

PS: Når du i aften skal i Vestfløj i tyve minutter, så tag computeren med og gør hvad 10 millioner andre har gjort før dig: Lyt til Brené Browns fantastiske TED-talk  The power of vulnerability.  Hun er ekstremt klog og sjov  - og taler om skam, værdighed og sårbarhed, så det eneste, du har lyst til, når de tyve minutter er gået, er at høre det hele én gang til.

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

M 21. juni 2013 kl. 15:33

Vulnerability Ted! Jeg elsker hende.

Skriv en kommentar