Fredag den 24. oktober

af Anna Skyggebjerg den 24. oktober 2014

Min fredag? Jo, altså, først holdt jeg foredrag for 400 ledere. Derefter gik jeg til reception. 

Og 18.30 var jeg iført nattøj og havde taget dynen med ned foran tv’et…

400 ledere var samlet til The Global Leadership Summit for at få inspiration til bedre ledelse. De fleste var fra kirkelige organisationer, og de mennesker føler jeg mig hjemme blandt. Jeg har i fem år været folkekirkelig aids-konsulent og holdt masser af foredrag i kirkelige sammenhænge, så hvis der er noget, jeg ved, er det dette: Der er en helt særlig venlighed og åbenhed hos mennesker, som vier deres liv til kirkeligt arbejde. Der er en stemning, der gør, at det også for én, som kommer udefra, som jeg gør, føles helt naturligt at rejse sig op og klappe af kristen rock eller folde hænderne i fællesbøn.

Åbenheden viste sig ved, at arrangørerne havde bedt forfatteren Susan Cain fortælle om, hvordan vi skal udfordre vores sædvanlige forestillinger om, at den dygtigste leder er den karimatiske ekstroverte. Det gjorde hun i et filmet foredrag, som bliver vist i alle de 100 lande, hvor konferencen finder sted. Jeg elsker hende!

Jeg skulle supplere med praktiske råd til introverte ledere. Noget mindre intellektuelt udfordrende, men alligevel udfordrende for mig. Alle de mennesker… Og så skulle jeg holde foredraget en enkelt sætning ad gangen, fordi der blev oversat til engelsk samtidigt. Af en umådeligt dygtig oversætter, som fik mig til at lyde klogere, end jeg er. Det er noget med svulstigheden i det amerikanske sprog…. 

Jeg synes, det ville være så dejligt, hvis der kommer mere fokus på introvertes leder-egenskaber. Det viser sig nemlig, at introverte er gode ledere. Ekstroverte ledere skaber ganske vist bedre resultater end introverte ledere, når medarbejderne er afhængige af at få inspiration og anvisninger udefra. Men introverte ledere skaber bedre resultater end ekstroverte ledere, når medarbejderne er selvstændige og gode til selv at tage initiativer.

Med andre ord: ekstroverte og introverte er lige gode ledere, men til at lede hver sin type medarbejdere.

Det synes jeg er interessant.

 

 

 

 

 

 

 

{ 7 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

anne sommerskov 24. oktober 2014 kl. 22:02

Hvor har de 400 ledere dog været heldige at have haft dig som foredragsholder. Nyd nu din weekend rigtigt meget :-)

Anette Christensen 24. oktober 2014 kl. 22:10

Hvor spændende! Ville gerne ha’ været en af tilhørerne. Tillykke med en veloverstået fredag <3

Anna Skyggebjerg 24. oktober 2014 kl. 23:40

TAK, I to!!

Else Grunddal 25. oktober 2014 kl. 10:56

Kære Anna.
Og jeg vil lige sige tak for at være så heldig at få lov at møde dig i går til Ninas reception !
Tak,tak,tak.

Anna Skyggebjerg 25. oktober 2014 kl. 15:09

Kære Else,
Det er da mig, som takker! Tak, fordi du tog kontakt og talte så pænt om bog og blog. Det blev jeg oprigtigt glad for.
Kærlige hilsner til dig og din datter,
Anna

Kamilla 27. oktober 2014 kl. 13:53

Hvor lyder det dejligt. Jeg arbejder i en af kirkerne som holder til i Kirken i Kulturcentret, og jeg kiggede længselsfuldt på programmet. Mine søde svigerforældre som var til konferencen har lovet, at jeg må smukigge på optagelserne. Det glæder jeg mig til!

God dag til dig :)

Anna Skyggebjerg 29. oktober 2014 kl. 01:05

God dag tilbage, Kamilla!

Skriv en kommentar