Fredag den 25. december

af Anna Skyggebjerg den 25. december 2009

Derhjemme blogger jeg altid om aftenen, så jeg kan skrive ”Hele 3 ting” om den dag, som da næsten er gået. Det kan jeg ikke her, fordi netadgang er lidt kompliceret, særligt om aftenen. Derfor må jeg skære døgnet anderledes og lade aftnerne høre under næste dag. Og i aftes var vidunderlig Zen-fyldt. Det er naturligvis heller ikke særligt svært at finde zen-fyldte åndehuller juleaften, når man er på ferie, ikke selv skal stege anden, have gæster på besøg eller skal på tanken i sidste øjeblik efter tyttebærmarmelade, der selvfølgelig er udsolgt. Her er så megen Zen, at det bliver ”a state of mind”. Men derfor skal man alligevel værdsætte det og vise sin taknemmelighed. Findes der noget værre end priviligerede mennesker, som er holdt op med at føle taknemmelighed og regner deres privilegier for selvfølger?

1

Der var Zen helt konkret. Elise forærede mig en bodylotion med navnet Zen. Og Jacob havde selv lavet et plastrør, hvori glimmer flyder rundt i en tyk væske. Og som han sagde er en Zen-skaber. Så betænkningsfuldt!

Nye veje til Zen

 

2

Og som om det ikke var nok, gik vi alle fire i poolen kl. 24, inden børnene blev puttet. Vi flød stille rundt i varmt vand og beundrede den smukkeste afrikanske stjernehimmel med en rød halvmåne. Så trækker man vejret i bund og mærker hinanden, kærligheden og taknemmeligheden.

3

Da vi var blevet alene, sad Søren og jeg ude til kl. 3.Vi sagde ikke særlig meget. Nød bare lyden af fugle, frøer og cikader, den lidt kølige luft og synet af bushen, svagt oplyst af en enkelt lampe på huset. Mit kamera kan ikke rigtigt indfange stemningen. Men tro mig, det var den pureste Zen!

Bushen om natten

 

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Det Lille Spørgsmål 25. december 2009 kl. 22:21

Det er da en juleaften, man husker. Kan mærke zen hele vejen fra Afrika og til Sydhavnen. De tre timer dig og Søren brugte i hinandens selskab lyder vidunderlige, ja så smukke at de smitter gennem ord. Tak for det.

Kh
Lykke

Heidi 25. december 2009 kl. 23:18

Åh Anna, hvor lyder det bare dejligt – og som noget jeg virkelig kunne trænge til lige nu! Fortsat god ferie.

Anna Skyggebjerg 26. december 2009 kl. 19:11

Kære Lykke og Heidi,
TAK for jeres søde kommentarer!
Kærligst,
Anna

Skriv en kommentar