Fredag den 26. august

af Anna Skyggebjerg den 26. august 2011

Det skulle da nødigt hedde sig, at man ikke får noget for pengene, når man læser “Hele 3 ting”…

Derfor har jeg besluttet, at du i dag får intet mindre end mine 10 bedste råd til et mere harmonisk familieliv.

De næste 10 dage vil jeg skrive lidt mere om hver enkelt punkt. Hvis du er “a regular” her på bloggen, vil du have hørt om nogle af rådene før. Men det kan jo være, det lige præcis er nu, du bliver parat til faktisk at få dem ind i din hverdag. Alle råd  er gennemtestede – og jeg garanterer, at de virker! 

Mine 10 bedste råd til et mere harmonisk familieliv

1: Indfør Zen-skabende ritualer sammen med børnene. Morgen, eftermiddag, aften…

2: Prioritér din tid til fordel for tid og ro sammen med børnene.

3: Øv dig i at værdsætte det smukke i det dagligdags. Der er faktisk et Zen-potentiale i rutinerne: at lægge vasketøj sammen, smøre madpakke og ….

4: Indfør 7-minutters oprydning hver aften. Hele familien går en runde sammen og får overblik over, hvad der trænger til at blive gjort. Alle medlemmer over 2 år får tildelt et rum. Stil minuturet og ryd op i 7 kvikke  minutter.

5: Indfør en Familiemedalje, som uddeles (højtideligt!) til et medlem af familien, som har udvist særlig holdånd og tænkt ”os” i stedet for bare ”mig”.

6: Hold små taler for hinanden under middagen. De voksne starter. Børnene lærer det efterhånden.

7: Lav madplan for en uge hver fredag og køb ind til hele ugen om lørdagen.

8: Indfør knibetangsmanøvre, så der hver aften bliver både alene-tid og par-tid. Brug noget af din alene-tid på ritualer, der gør dig godt. Træk vejret, for eksempel!

9: Brug den daglige par-tid på hygge. Afsæt et bestemt tidspunkt hver uge til refleksionstid. Det er der (og så vidt muligt alene der), at I snakker om det, der måske ikke går så godt. Det er vigtigt, at der afsættes maksimalt en time til det møde.  

10: Tilgiv dig selv, når det hele kokser. Zen handler også om at acceptere, at man ikke altid kan gøre det så godt, som man gerne vil. Og faktisk: Det er en stor lettelse og kilde til Zen at give slip på alle de store forventninger og acceptere livet, som det er lige nu. Og så have tillid til, at det ændrer sig efterhånden og kommer til at gå alt sammen.

Følg med de næste 10 dage…

 

{ 1 trackback }

Tid til omsorg « Amrit Maria Pal
31. august 2011 kl. 09:28

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Rikke R 27. august 2011 kl. 14:48

Det vil jeg glæde mig til:-)

Liselotte Vejborg 28. august 2011 kl. 22:17

Ha ha ha! Skønt billede ;-)

Skriv en kommentar