Fredag den 26. juni

af Anna Skyggebjerg den 26. juni 2015

Disse smukke unge mennesker, gid de længe leve må

Sådan sang vi til translokationen på gymnasiet i dag. De smukke unge mennesker marcherede på rad  ind – og senere ud –  anført af en fanebærer med Danebrog. Deres navne blev læst op, og der blev overrakt eksamensbeviser. Der blev holdt taler. Det største bifald fik Elise for sin. Og derefter fik hun og en håndfuld andre en pris, ledsaget af både en check og (for Elises vedkommende) ord som “personlig styrke og empati”.

Det var kort sagt svært ikke at tude sig igennem hele ceremonien.

Et par timer senere kom 28 småsnaldrede studenter  væltende ind i huset, snurrede en omgang i haven – og sprang tilbage på lastvognen, efterladende os med al champagnen, alle jordbærene, kirsebærene og kagerne. Men Asger var et hit! Han howlede af begejstring, både da de ankom og kørte igen, og store unge mænd, som ikke er bange for at wrestle med 50 kilo hund,  blev eftertrykkeligt kysset.

Og mig? Jeg var lykkelig – og viste mig alligevel fra min værste side. I ved godt, hvor nemt det er at bevare hjertet åbent, når vi er sammen med mennesker, vi holder af. Men I ved også, at det er, når vi er sammen med  mennesker, vi har problemer med, at det for alvor bliver testet, om vi har lært at bevare hjertet åbent og ufordømmende. Well…. jeg dumpede i den test. Så nu, hvor jeg ikke længere skal tænke over at få Elise igennem eksamenstiden, kunne jeg passende tænke lidt over det…

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Tina nymann 27. juni 2015 kl. 00:03

Ja, det er en fantastisk skøn tid med studenterne, og jeg nød tiden som du, hele 3 gange, med både røde og mørkeblå studenter – helt skønt og hvert år ved denne tid, savner jeg at haveendnu en student, som springer ud

Vibeke 29. juni 2015 kl. 23:09

and that is…indeed… the toughest test! Hard Work….
so easy to fail… when you’re not the gentle Dalai Lama :)
Stort til lykke til..og med Elise!

Anna Skyggebjerg 30. juni 2015 kl. 00:19

Tina, sikken en rigdom med 3 studenter! Og nu 3 voksne børn.

Vibeke, Jep, det er hard work. Lur mig om ikke det også ind i mellem har været det for His Holiness? Det ville være lidt en trøst.

Vibeke 30. juni 2015 kl. 19:54

Ja, lidt svært må det ha’ været indimellem … siden det gav anledning til den indsigt ;-)

Skriv en kommentar