Fredag den 26. juni

af Anna Skyggebjerg den 26. juni 2009

1

Dagen begyndte med, at Jacob stod glad op (fordi det var sidste skoledag inden ferien, går jeg ud fra). Så stillede han sig midt på stuegulvet i sin pyjamas med alt for korte ben og sang hele “Gem et lille smil til det bliver gråvejr”.

Kom bare an, fredag! Jeg kan klare det hele!

2

Alle kulturer har ritualer ved vigtige overgange i livet. Vi har fredagspizza, der markerer overgangen til weekenden. I dag var der gæsteoptrædener, hvilket betød, at jeg i aften har været omgivet af 7 børn (i stuen) og 3 vise kvinder (i spisestuen). Hvis der var en snert af fredagstræthed, da jeg ankom, forsvandt den hurtigt. I sådan et selskab pumpes der liv i hver eneste celle og “min sjæl, hvad vil du mere”. Der er meget, jeg kan leve uden. Men ikke veninder.

3

Nu er det næsten midnat, og hele huset sover. Også Søren, som er syg og har sovet stort set hele dagen. Jeg vil tage min dyne med ind på sofaen og surfe på en tv-bølge. Og nyde at slutte dagen alene, lige så meget som jeg har nydt at være omgivet af gode mennesker i løbet af den.

Skriv en kommentar