Fredag den 4. juni

af Anna Skyggebjerg den 4. juni 2011

“If you want others to be happy, practise compassion. If you want to be happy, practise compassion”

Dalai Lama

Jeg oplevede i dag “Hele 3 udtryk” for medfølelse. Og det gjorde dagen særlig.

1:

Jacob og jeg var i rollespilsbutikken ”Faraos Cigarer” for at brænde alle Jacobs sammensparede penge af på bue, pil og pilekogger, som han har ønsket sig inderligt. Op på disken lægger han 3 hundredekronesedler. Og derefter…. omtrent 400 mønter, mest 1-kroner og 50-ører. Som skulle tælles. Mens folk stod i kø bag os. Og det var en bageovn derinde.

Og hvad sker?  Dette sker: Folk smiler og griner og siger “nøj”. De viser medfølelse, gør de. Med den dreng, hvis sammensparede skat ligger på disken. Dét gør en mor glad.

Senere:

2:

Elise er nervøs for de resterende tre mundtlige eksaminer. Hun læser og læser – og bagefter læser hun lidt mere, selvom det ville være bedre at lade være. Men så er det Pelspølsen kommer og lægger sig foran Elise. Med maven blottet og knækpoter, der vipper let. Elise aer. Og i løbet af et minut har Pelspølsen med sin medfølelse opnået, hvad vi andre ikke kan få til at ske: Elise holder pause. En Zen-fyldt pause med dybe vejrtrækninger. 

3:

Det mest rørende udtryk for medfølelse oplevede børnene og jeg, da vi i dag gik forbi en lille skadeunge, der lå død på fortovet. Først sad dens mor oppe i reden i det store kastanietræ og kiggede ned på ungen. Jeg kunne have svoret, at hun bar sorg, sådan så hun ud. Derefter fløj hun ned på vejen og gik hen til ungen. Hun stod i flere minutter og bare kiggede på den, før hun vendte om og gik tilbage til foden af træet.

Vi var grædefærdige. Og belærte for altid om fugles følelser.

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

Marina 8. juni 2011 kl. 11:28

Å. Så fint. Jeg fik våde øjne og roser i maven. Blødt, smukt og stærkt. Og lidt sørgeligt på den opløftende måde.

Skriv en kommentar