Lørdag den 2. okotber

af Anna Skyggebjerg den 2. oktober 2010

“Zen is not some kind of excitement, but concentration on your usual everyday routine.”

(Shunryu Suzuki, Zen-mester)

Hver eneste dag indeholder rutiner. De fleste af dem er nogle, vi prøver at få overstået i en fart, så vi kan komme videre til det, vi synes er sjovt. Det gode liv, det pæne liv, det virkelige liv…

Men rutinerne ER det virkelige liv. Så prøv – bare prøv – om du kan gøre dem til Zen-fyldte ritualer i stedet for sur rutine.

I dag har jeg prøvet. Jeg har hengivet mig til roen, nydelsen og omsorgen i disse Hele 3 Ting:

1: At hakke løg, gulerødder, persille og blegselleri til en meget stor portion lasagne.

2: At lægge nyvasket tøj sammen.

3: At lægge madplan for den kommende uge.

Alt, hvad der kræves, for at opleve Zen, er rundt om os allerede. Fordi Zen dybest set handler om at værdsætte det smukke i det dagligdags. Herunder de “sure” rutiner. Men jeg indrømmer, at det er lidt lettere at mærke på lørdage, end på travle hverdage…  Jeg sagde jo også bare, at jeg prøvede. I morgen prøver jeg igen.


{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Julie 3. oktober 2010 kl. 22:59

Rutiner er også det der får livet til at hænge sammen for mig. Så jeg har plads og overskud til de u-rutinemæssige og spontante ting. Rutinerne og hverdagen, det er (heldigvis) det basen i mit liv er skabt af, og uden rutinerne og trygheden ville jeg ikke kunne kaste mig ud i vanvittige projekter.

Rikke 4. oktober 2010 kl. 22:02

Mest af alt holder jeg af hverdagen. Jeg holder af at tage opvasken, sammen med en god kop kaffe. Det er en fin lejlighed til fintænkning. Hvis der altså ikke er et af yndlingsprogrammerne i radioen. Selv gennem alle dens irritationer, holder jeg af hverdagen. Og af Dan T.

FruGosch 6. oktober 2010 kl. 09:10

Det er en god reminder, du kommer med der, Anna.
Det handler om at se og mærke de små, fine ting. Også i hverdagens rutiner. Tak…

Jeg vil også prøve i dag ;-) Og så vil jeg skynde mig langsomt… ;-)
Og jeg vil huske en af dine andre gode pointer: det med at sætte tid af til det, man synes er en sur pligt, frem for at lade det sprede sig udover hele dagen, andre stunder. Det med at nyde og gøre hver ting, til sin tid. Kan ikke helt forklare det…men du forstår vidst, hvad jeg mener? :-)

Skriv en kommentar